Nieuwsbrief 28 september 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 28 september 2017

15 Zuid-Hollandse bedrijven in MKB Innovatie Top 100

Regiobranding-Smart-Industry

Van de 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland zijn er 15 in Zuid-Holland gevestigd, constateert de Kamer van Koophandel. De provincie stimuleert innovatief MKB.

Fotowedstrijd Instagram #mooizuidholland

Amaliabrug-fotowedstrijd

Doe mee aan de fotowedstrijd 'Mooi Zuid-Holland' op Instagram! Upload een zelfgemaakte foto van jouw mooiste plek in Zuid-Holland en maak kans op een mooie afdruk.

Geen gevaar volksgezondheid door vogelsterfte in Crezéepolder

crezeepolder

In natuurgebied Crezéepolder is geen sprake van het voor mensen gevaarlijke vogelgriepvirus. Dat blijkt uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit. In het gebied werden vorige week enkele tientallen vogels dood aangetroffen.

Succesvol rood-grijs R-net breidt verder uit

Rnet Zoeterwoude

R-net in Zuid-Holland groeit gestaag. Steeds meer mensen weten de bus te vinden en de waardering van reizigers is hoog. Uitbreidingen van zowel bus- als spoorlijnen zijn in voorbereiding rond Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Jaap Smit opent koel en vrieshuis van Kloosterboer in Rotterdam Cool Port

coolport van bovenaf

Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft op 21 september Kloosterboers koel en vrieshuis in Rotterdam Cool Port in de Waal-Eemhaven officieel geopend. De provincie investeerde €10 miljoen in infrastructuur en herstructurering van het gebied.

Eerste Zuid-Hollands regionaal energieakkoord getekend

Energietransitie

Tijdens het Regiocongres van Holland Rijnland hebben 18 deelnemende partijen het Regionaal Energieakkoord ondertekend. Daarmee onderschrijven zij de ambitie om in 2050 een energieneutrale regio te zijn en bij te dragen aan de (inter)nationale klimaat- en energiedoelstellingen.

De bewoningsgeschiedenis van Zuid-Holland in 3D op het station

Screenshot film Archeo3D

De film 'Treinreizigers in de tijd' is een week lang te zien op de grote videoschermen van Den Haag CS, Rotterdam CS en Leiden CS. De film toont onze bewoningsgeschiedenis.

Start vervanging oevers Gouwe Boskoop - Waddinxveen

Oevers Gouwe

De vervanging van de oevers langs de Gouwe tussen Boskoop en Waddinxveen start begin oktober 2017. Het werk bij dit gedeelte is naar verwachting in maart 2018 afgerond.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 19 september 2017

College-GS

Onder andere:
- Voortgang programma HOV/R-net
- Dienstreis Toronto september 2017
- Vlietland inclusief Meeslouwerplas

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.