Nieuwsbrief 6 september 2017

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 6 september 2017

Waterbus en Arriva starten proef met deelfietsen in Dordrecht

waterbus

De succesvolle Waterbus krijgt er een extra dienst bij: in Dordrecht start een proef met deelfietsen. Het gebruik van de Waterbus wordt zo mogelijk nog aantrekkelijker.

De provincie bevordert hergebruik leegstaande agrarische panden

Noordzijdepolder

Komende jaren komen veel agrarische panden vrij. De provincie werkt met allerlei partijen aan het herbestemmen hiervan.

Experiment akkernatuur Rhoon gaat van start

zegenpolder oogst

De Combinatie Zegenpolder gaat de komende 3 jaar het experiment uitvoeren rond het realiseren van hoogwaardige akkernatuur in de Zegenpolder bij Rhoon.

Een goed idee voor duurzame landbouw? Schrijf in op € 200.000

POP3

De provincie zoekt landbouwpioniers. Tot en met 1 november 2017 kunnen zij subsidie aanvragen voor Samenwerking in het kader van Europees Innovatie Partnerschap (EIP).

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 29 augustus 2017

College Gedeputeerde Staten Zuid-Holland

Onder andere:

- Vaststelling Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2018 en wijziging Natuurbeheerplan 2017

- Vaststelling wijziging SNL 2016

Provincie als matchmaker in herbestemming rijksmonumenten

Heinenoord witte boerderij

De provincie maakt zich hard voor herbestemming van rijksmonumenten. Eigenaren en beheerders worden in contact gebracht met ontwikkelaars en exploitanten, zodat de ruim 100 leegstaande rijksmonumenten niet langzaam verloren gaan.

Twee keer zoveel treinen tussen Alphen en Gouda

R-net trein

De uitbreiding van de dienstregeling is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland het openbaar vervoer wil verbeteren.

Fietsonderzoek tijdens Nationale Fiets Telweek 2017

Fiets Telweek

Doet u ook mee aan de Nationale Fiets Telweek? Dit grote nationale fietsonderzoek wordt gehouden van 18 t/m 24 september 2017.

Frisse blikken op de toekomst van Zuid-Holland

summerschool

De provincie wil een visie ontwikkelen op de toekomst van de leefomgeving in Zuid-Holland. De jury vond de visie van Summerschool-visiemakers Demi van Weerdenburg, Annelijn Boender, Ruud Ridderhof en Nel de Jager het meest aansprekend.

Zuid-Holland, Alphen en Waddinxveen eens over nieuwe weg

Animatie planstudie N207 - fase 2

De colleges van de provincie Zuid-Holland, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen zijn het eens over maatregelen aan de N207 en de N209. Deze verbeteren de bereikbaarheid, doorstroming en leefbaarheid in de regio. Provinciale Staten en de gemeenteraden besluiten later dit jaar.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.