Nieuwsbrief 12 april 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 12 april 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Nieuw boek toont kracht van regionaal ontwerpen in Zuid-Holland

Boekpresentatie

Opgaven als klimaatadaptatie houden zich niet aan gemeentegrenzen. Ze vragen om ruimtelijke ontwerpen op regionale schaal. Een boek toont de urgentie daarvan.

Provincie Zuid-Holland in hogere versnelling naar een circulaire economie

Accez 960x576

De provincie gaat samen met het Zuid-Hollandse bedrijfsleven en de universiteiten de overgang naar circulaire economie versnellen.

Haringvlietsluizen gaan dit najaar op een kiertje

Haringvliet

Dit najaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier, zodat vissen zoals paling, zalm en steur in en uit het Haringvliet kunnen zwemmen. De provincie is betrokken bij behouden en realiseren van natuur in Nationaal Park NLDelta Biesbosch-Haringvliet.

61 startups willen aan de slag met uitdagingen provincie

Startups

Grote belangstelling voor het provinciale Startup in Residence-programma! Dit programma geeft jonge bedrijven de mogelijkheid om mee te werken aan de uitdagingen van Zuid-Holland. 26 april worden de geselecteerde startups bekendgemaakt.

Aanleg nieuwe vaarweg Delftse Schie verloopt voorspoedig

vaarwegen

Gedeputeerde Rik Janssen, hoogheemraad Marcel Houtzager, wethouder Alexander van Steenderen en rayondirecteur Jenny Fix werden tijdens een werkbezoek bijgepraat over de voortgang van het project.

Oeververvanging Gouwe langs Westgouweweg gereed

Oevers Gouwe

De provincie Zuid-Holland vervangt delen van de westelijke oevers van de Gouwe. Het gedeelte langs de Westgouweweg ten zuiden van Alphen aan den Rijn is gereed.

Regio en minister zetten zich in voor versnellen bouwplannen Zuid-Holland

Bouwplannen 960x576

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is tijdens een werkbezoek aan Delft geïnformeerd over de aanpak van de woningbouw van de Verstedelijkingsalliantie Zuid-Holland.

“Amsterdam-Brussel-Keulen inspiratie voor nieuwe Chinese stad”

Mark Rutte en Jaap Smit

Commissaris van de Koning Jaap Smit is deze week op handelsmissie in China en bij het Bo’ao forum waar hij onder meer spreekt over stedelijke netwerken.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 3 april 2018

College Gedeputeerde Staten

Zuid-Holland gaat zich samen met onder andere het ministerie van I&W, Gelderland en Nijmegen inzetten voor schone lucht en kansen voor de binnenvaart op de corridor Rijn - Alpen.

Innovatieve partner van provincie ontvangt een Synergy certificate

Synergy Certificate 960x576

CADC en SAM/XL richten zich op de slimme productie van grote, lichtgewicht composietdelen voor vliegtuigen en schepen. Zij hebben een ‘Synergy certificate’ ontvangen van Clean Sky 2.

Innecs eerste investering Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ

Groepsfoto bezoek Innecs Power Systems

Innecs Power Systems, ontwikkelaar van hoogwaardige industriële energieconversiesystemen heeft een investering van ruim €4 miljoen ontvangen.

Ter inzage: Ontwerp Natuurbeheerplan 2019

Donckse Velden 960x576

Het Ontwerp Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2019 ligt vanaf 9 april 2018 tot en met 21 mei 2018 ter inzage.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.