Nieuwsbrief 19 april 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 19 april 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Zuid-Holland zoekt pioniers in duurzame landbouw

Stadslandbouw in Rotterda

Zuid-Holland heeft de subsidieregeling 'Stimulering maatschappelijke initiatieven op Duurzame Landbouw' opengesteld. Wilt u de bestaande landbouw- en voedselsystemen een duurzame impuls geven?

Vaar op 8 mei gratis mee over de Oude Rijn

Afbeelding-MS-Purperreiger-Van-der-Valk

Wat doen watervlooien voor ons drinkwater? Hoeveel water is nodig om brood of bier te maken? Hoe krijgt de natuur afvalwater schoon? Ontdek het tijdens een vaartocht over de Oude Rijn op 8 mei.

Herbestemmen van monumenten: nut en noodzaak

Herbestemming monumenten

De provincie beschermt haar erfgoed en maakt werk van het herbestemmen van monumenten. Hierdoor wordt ook een bijdrage aan het oplossen van de woningbehoefte geleverd.

Ruim 2.500 historische foto's Zuid-Holland online

Den Haag, Wagenpark Provinciale Griffie, 1960.

Via de website ‘Beelden van Vroeger’ zijn ruim 2.500 gedigitaliseerde glasnegatieven en 15 historische films van de provincie Zuid-Holland toegankelijk en herbruikbaar.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 10 april 2018

College Gedeputeerde Staten

Onder andere is besloten om €400.000 beschikbaar te stellen voor kennisoverdracht over duurzame innovaties in de landbouw en €280.000 voor een goede waterkwaliteit in het beheersgebied van Waterschap Rivierenland.

Nieuwe ronde voor proef duurzame binnenvaart

CLINSH 960x576

Binnenvaartschippers of reders die willen investeren in de verduurzaming van hun schip of vloot kunnen zich nu inschrijven voor deelname aan de praktijkproef van het project CLean INland SHipping (CLINSH).

Bijen tellen op 21 en 22 april: doe jij mee?

Bijen

Tel mee tijdens de eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april. Wetenschappers willen zo inzicht krijgen in de trends van bijenpopulaties in tuinen op verschillende plekken.

Rik Janssen: “Transportcorridors helpen CO2-uitstoot omlaag”

Congres declaration of Nijmegen

"Samenwerking aan sterke transportcorridors is een belangrijke stap op weg naar een lagere CO2-uitstoot", zo stelde Rik Janssen tijdens het congres Ports and the City.

Molens van Kinderdijk nog beter via het water bereikbaar

Doop van de Jantina

Subsidie maakt hergebruik historisch beurtschip Jantina (1895) weer mogelijk voor een bezoek aan Kinderdijk per boot.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.