Nieuwsbrief 26 april 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 26 april 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Wat vindt u van onze krachtige kust?

okk

Als provincie zijn we trots op onze kust en maken we keuzes op het gebied van recreatie, kustbescherming, energievernieuwing en bereikbaarheid. Samen kunnen we onze kust nóg krachtiger maken! We horen graag uw mening.

Nu op Omroep West: Niet Lullen Maar Klussen

omroepwest

De serie ‘Niet lullen maar klussen’ volgt mensen die hun geld liever besteden aan duurzame maatregelen in hun huis dan voor de mussen te stoken.

Groots panorama in fietstunnel Waddinxveen Triangel

Kunstwerk 2

De tunnel van station Waddinxveen Triangel ondergaat een complete metamorfose.

Investeringen en realisatie in Zuid-Holland goed op stoom

jaarrekening

De provincie is goed op stoom met investeren en realiseren van onze plannen uit het coalitieakkoord 2015-2019. In 2017 is door de provincie met €243 miljoen fors geïnvesteerd in de ambities voor een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland.

Rinette Reynvaan-Jansen waarnemend burgemeester Giessenlanden

Rinette-Reynvaan

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 7 mei 2018 Rinette Reynvaan-Jansen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Giessenlanden.

Eerste paneel voor zonnepark Ooltgensplaat

Plaatsing eerste zonnepaneel Ooltgensplaat

‘Energy Island’ Goeree-Overflakkee krijgt er een tweede zonnepark bij. Het park in Ooltgensplaat gaat 10.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Online kaart geeft inzicht in ontwikkeling windparken Zuid-Holland

windenergie

Zuid-Hollandse windmolens leveren nu 350 MW, dat moet naar 735,50 MW in 2020. De windkaart geeft info over bestaande en te ontwikkelen windparken.

Stuur uw idee in voor de archeologie app challenge!

digging_for_data_archeologie_app_challenge_-_provincie_zuid-hollandkopie

De provincie biedt €20.000 aan degene met het beste idee om archeologische informatie via een app te delen met inwoners. Ideeën kunnen tot en met 13 juni 2018 worden ingezonden.

Zwemseizoen geopend vanaf 1 mei

zwemwater1

Op zo’n 100 locaties in Zuid-Holland kan iedereen weer genieten van natuurwater, dat gecontroleerd wordt op veiligheid en kwaliteit.

Doe mee aan de ZandmotorRun

zandmotorrun2017start

De derde editie van de ZandmotorRun vindt plaats op zondag 13 mei 2018 over het Zuid-Hollandse strand bij Den Haag/Monster. Meld u nu aan.

Provincie neemt maatregelen tegen lozingen Chemours

provinciehuis

Het provinciebestuur ziet het feit dat er PFOA is aangetroffen in afvalwater dat geloosd is naar de rioolwaterzuivering als een onvergunde indirecte lozing en heeft daarom besloten te handhaven.

10 startups aan de slag voor slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland

logo 960

De provincie heeft 10 startups geselecteerd die gaan helpen met het oplossen van verschillende uitdagingen, zoals het meten van luchtkwaliteit en het hergebruiken van afvalstromen.

Romeinenweek: 28 april - 6 mei

romeinenweek-logo-nieuwsbrief

Met subsidie van de provincie zijn er diverse activiteiten, zoals de opening op 28 april van het Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam . Komt u ook?

Nieuws uit GS van 17 april 2018

college GS

De provincie heeft op verzoek van het Rijksvastgoedbedrijf een tijdelijke luchthavenregeling vastgesteld voor een testcentrum met drones op voormalig Vliegkamp Valkenburg.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.