Nieuwsbrief 13 december 2018

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 13 december 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Winnaars EnergyChallenge maken provinciegebouw slim gezond en zuinig

Afbeelding EnergyChallenge met onder meer Jeannette Baljeu

Unica Energy Solutions, OfficeVitae en Arup gaan in 2019 aan de slag om het provinciehuis ’slim’ te maken. Dat maakte gedeputeerde Jeannette Baljeu op 10 december bekend.

Geen mogelijkheden uitplaatsing helikopterhaven Rotterdam The Hague Airport

Afbeelding Airportplein

Uit onderzoek blijkt dat er geen mogelijkheden zijn om de helikopterhaven op Rotterdam The Hague Airport te verplaatsen naar een andere plek buiten of op de luchthaven.

Succesvol Bestuurdersdiscours 2018 “de netwerksamenleving aan zet”

07-12-18_pzh16537_1

Het Bestuurdersdiscours 2018 vond op 7 december plaats in het provinciehuis in Den Haag. Bestuurders en volksvertegenwoordigers uit heel Zuid-Holland gingen met elkaar en met ondernemers en inwoners in gesprek over hoe je samen aan maatschappelijke vraagstukken werkt.

Nieuw openbaar vervoer in regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem

Afbeelding-oa-met-Floor-Vermeulen-bij een bus van-Qbuzz

De nieuwe openbaarvervoerconcessie in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem is zondag 9 december van start gegaan. Qbuzz rijdt in opdracht van de provincie Zuid-Holland de bussen en de MerwedeLingelijn in het gebied.

Nieuw EU-ruimtevaartprogramma biedt kansen voor Zuid-Hollands spacecluster

spacecluster Adri Bom-Lemstra en Jeannette Baljeu

Het rapport van de Estse Andres Jaadla over een nieuw EU-ruimtevaartbeleid is aangenomen door het Comité van de Regio’s.

Melkveehouder gaat voor natuur in polder Achterdijk

Amfibieenpoel polder Achterdijk

Melkveebedrijf Verburg-De Groot is de nieuwe eigenaar en beheerder van natuurgebied Achterdijk in Giessenlanden.

Nieuwe fietsstraat Delftweg in Rijswijk geopend

fietsstraat Delftweg in Rijswijk

Mensen stimuleren om vaker de fiets te pakken, ook als ze naar hun werk gaan. Rijswijk, Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben daarom de Delftweg veranderd in een fietsstraat.

Grenzen belemmeren economische groei

Afbeelding van kaartje dat hoort bij bericht Grenzen belemmeren economische groei

Onderzoek wijst uit dat potentiële economische agglomeratievoordelen in Zuid-Holland onvoldoende worden benut. Grenzen kunnen namelijk belemmerend werken.

Dirk van der Borg waarnemend burgemeester Molenlanden

Burgemeester Dirk van der Borg

Dirk van der Borg is door commissaris van de Koning Jaap Smit per 1 januari 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Molenlanden.

Symposium Wegen naar de Toekomst: bekijk de video

Wegen naar de Toekomst

De N211 is af! Om van deze weg de meest duurzame van Nederland te maken was een nieuwe werkwijze nodig. De provincie deelde kennis en ervaring tijdens dit symposium.

Ondernemers verduurzamen waterkades Zuid-Holland

kaart vaarwegen

8 MKB-ondernemers gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden om kades van waterwegen in Zuid-Holland te verduurzamen. Het Rijk stelt hiervoor samen met de provincie €1 miljoen beschikbaar.

Peter van der Velden waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Peter van der Velden

Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemt met ingang van 1 januari 2019 Peter van der Velden tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

€5,2 miljoen voor Smart Manufacturing

Smart manufacturing

De provincie stelt €5,2 miljoen beschikbaar voor de doorontwikkeling van het innovatieprogramma SMITZH. Dit programma ondersteunt Zuid-Hollandse maakbedrijven en hun hightech toeleveranciers bij het verslimmen van hun productieprocessen.

Nieuwe toolbox Slim Ruimtegebruik

Lege parkeergarage

De provincie Zuid-Holland heeft een nieuwe toolbox beschikbaar om Slim Ruimtegebruik toe te passen. Slim Ruimtegebruik gaat om het beter benutten van de bestaande ruimte en functies. Bijvoorbeeld door transformatie, herontwikkeling of dubbel ruimtegebruik. Alles wat de provincie aan hulp te bieden heeft, staat overzichtelijk bij elkaar.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.