Nieuwsbrief 6 december 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 6 december 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Samenwerking bedrijfsleven haven, provincie en gemeente met jaar verlengd

Afbeelding-Han-Weber---verlenging-samenwerking

Het Deltalinqs Climate Cooperation Program (DCCP) gaat nog een jaar door. Gedeputeerde Han Weber: “Er is het afgelopen jaar zoveel positiefs gebeurd dat het smaakt naar meer.”

Leren met je handen: Zuid-Holland zoekt jonge restauratieprofessionals

Restauratie ROP

De provincie Zuid-Holland zoekt samen met Restauratie Opleidingsprojecten (ROP) jonge bouwvakkers die het vak van restaurateur willen leren, om zo het herstel aan onze monumenten voor de toekomst zeker te stellen.

Jon Hermans waarnemend burgemeester Noordwijk

Afbeelding-Jon-Hermans-Vloedbeld

Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemt met ingang van 1 januari 2019 Jon Hermans-Vloedbeld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk.

Overdracht laatste gronden van de provincie Zuid-Holland voor gebiedsontwikkeling Noordrand

20181129-0799

Goeree-Overflakkee en Zuid-Holland ondertekenden op 29 november het laatste gedeelte van de grondovereenkomst voor de aan- en verkoop van provincie-gronden (voormalig Bureau Beheer Landbouwgronden).

Provincie betaalt mee aan leerstoel geothermie TU Delft

geothermie

De provincie betaalt mee aan een leerstoel geothermie aan de TU Delft.  De nieuwe assistent-professor zal samen met tientallen promovendi, postdocs en studenten antwoorden zoeken op wetenschappelijke en technische vragen rondom geothermie.

Strategische agenda Krimpenerwaard aangeboden aan bestuurders

Boekpresentatie Panorama Krimpenerwaard

Het boek ‘Panorama Krimpenerwaard – Vitaal slagenlandschap met eigentijds elan’ bevat onder meer 29 strategische agendapunten over ruimtelijke thema’s zoals economie, natuur, wonen, energie, mobiliteit, landbouw en cultuur.

Duurzame landbouwproducten voortaan uit het Buijtenland van Rhoon

boer met rode kolen

Het Buijtenland van Rhoon ontwikkelt zich tot de duurzame hofleverancier van de regio Rotterdam. Gerard Doornbos van de gebiedscoöperatie en gedeputeerde Han Weber ondertekenden de samenwerking met de betrokken boeren, natuurorganisaties en recreatieondernemers.

Rap op de fiets van Rijswijk naar Naaldwijk – en andersom

fiets

Veilig, snel en comfortabel van Rijswijk helemaal naar Naaldwijk fietsen: nu het fietspad daartussen vernieuwd is, kan dat. De provincie Zuid-Holland en gemeenten Rijswijk en Westland sloegen de handen ineen om het traject optimaal in te richten voor fietsers.

Kom wandelen in Noordwijk

Wandelaars in Noordwijk
Nieuwe wandelroute Veldzicht: versterkt identiteit en natuurbeleving binnen het gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek.

Routekaart voor innovatieve financiering online

muntgeld

Gedeputeerde Baljeu heeft de Routekaart gelanceerd voor innovatieve publieke financiersvormen bij maatschappelijke projecten.

Brandon Pouw Jonge Ambtenaar van het Jaar?

Brandon Pauw

Wij zijn trots op onze collega Brandon Pouw. Hij is 1 van de 3 finalisten van de 'Jonge Ambtenaar van het Jaar'-verkiezing! De winnaar wordt bekend gemaakt op 17 januari. Stemt u ook?

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.