Nieuwsbrief 22 februari 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 22 februari 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Regio wil snel verbreding A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda

Afbeelding-A20

De provincie Zuid-Holland wil met de regio de aanpak van de A20 met maximaal 2 jaar versnellen, door de kosten hiervoor vanuit de regio te financieren.

Regio Drechtsteden gaat voor nieuwe energie

drechtstedenregio

Gedeputeerde Han Weber tekent 23 februari met gemeenten en waterschappen het energieakkoord in de regio Drechtsteden: Alle gebouwen en woningen aardgasvrij.

Vanaf eind 2018 verzorgt Qbuzz openbaar vervoer in Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

logo_qbuzz

OV-reizigers gaan vanaf eind 2018 in Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV) reizen met de bussen en treinen (MerwedeLingelijn) van Qbuzz.

Provincie, gemeenten en VNO-NCW aan de slag voor sterke logistieke hotspot A-12

kaart

De provincie, Lansingerland, Waddinxveen, Zoetermeer en VNO-NCW zijn overeengekomen om een betere vestiging mogelijk te maken van bedrijven langs de logistieke hotspot A-12.

Provincie Zuid-Holland helpt 54 jonge landbouwers duurzaam investeren

zonnepanelen

De provincie Zuid-Holland heeft de subsidieregeling voor jonge landbouwers verruimd. Hierdoor kunnen alle 54 ingediende aanvragen worden gehonoreerd.

Ruim €13 miljoen voor innovatief MKB Zuid-Holland

Regiobranding-Smart-Industry

De provincie stelt in 2018 €13,4 miljoen subsidie beschikbaar voor innovatief MKB. Daarmee kunnen ze hun oplossing voor maatschappelijke uitdagingen verder brengen.

Start Weidevogelseizoen 2018 in Zuid-Holland

Afbeelding-weidevogels

Met een grote opkomst aan vrijwilligers en met de enthousiaste ondersteuning van gedeputeerde Han Weber is het weidevogelseizoen 2018 van start gegaan.

12 challenges voor Startup in Residence Zuid-Holland bekend

SiR

De provincie heeft de 12 uitdagingen bekend gemaakt waarmee zij startups oproept met creatieve oplossingen te komen voor de opgaven in Zuid-Holland.

Project voor duurzame afvalverbranding in Rotterdam stap verder

waste to chemistry

Een consortium van bedrijven heeft een overeenkomst gesloten om te investeren in een geavanceerde waste-to-chemistry-installatie in Rotterdam.

Zoektocht anders omgaan met bodemdaling in Restveen voortgezet

restveen

De toekomst van het Restveengebied Moordrecht was het onderwerp van gesprek tussen bewoners, ondernemers, gemeente, hoogheemraadschap en provincie.

Onderzoek naar effecten vertrek Shell Rijswijk

Shell Convenant

Shell, de gemeente Rijswijk, de MRDH, provincie Zuid-Holland en Den Haag gaan onderzoeken welke toekomstmogelijkheden er zijn voor de kantoorlocatie Kessler Park in Rijswijk.

Versterking democratie in dorpen, wijken en buurten in Zuid-Holland

Overhandiging-kleine-kernen-boekje

De provincie Zuid-Holland is voor de versterking van democratie in dorpen, wijken en buurten en biedt daarvoor een handreiking aan gemeenten.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 13 februari 2018

College Gedeputeerde Staten

Onder andere:

- POP3 openstellingsbesluit LEADER maart 2018 en wijziging openstellingsbesluit jonge landbouwers 2018.

Nieuw station Waddinxveen Triangel geopend

Opening Waddinxveen Triangel

De R-net-lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda heeft er een nieuw station bij: Waddinxveen Triangel. Reizigers uit de wijken Park Triangel, Zuidplas en bedrijventerrein Coenecoop kunnen daarmee ieder kwartier vlak bij huis of werk op de trein stappen.

Groot onderhoud Sluis Leidschendam: inloopavond 13 maart

Sluiswachtershuisje en de sluis in Leidschendam

De provincie Zuid-Holland voert vanaf oktober 2018 groot onderhoud uit aan de Sluis in Leidschendam. Op 13 maart vindt een inloopavond plaats.

Volgende week geen nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland

Voorzijde provinciehuis

Gedeputeerde Staten vergaderen komende week niet. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt daarom op donderdag 8 maart 2018. U kunt ons nieuws blijven volgen via onze website.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.