Nieuwsbrief 28 februari 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 28 februari 2018

Dit is de wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Zuid-Holland, met berichten over besluiten en nieuwsfeiten.

Plannen Westduinpark & Wapendal en Solleveld & Kapittelduinen ter inzage

Westduinpark-en-Wapendal

Inspraak op de ontwerpbeheerplannen Westduinpark en Wapendal en Solleveld en Kapittelduinen is mogelijk van 1 maart tot en met 11 april 2018.

Bewonersavond Alblasserdam en Nieuw Lekkerland

ozh tuinen

Zo'n 100 inwoners van Alblasserdam en Nieuw Lekkerland waren op 21 februari aanwezig op een informatiebijeenkomst over met lood verontreinigde grond. Zij zijn geïnformeerd over de resultaten van het uitgevoerde onderzoek en over het vervolgtraject.

Baljeu roept op tot een versterking van Europese industriebeleid

j baljeu

Gedeputeerde Baljeu van Europees en Internationaal beleid heeft tijdens de “European Industry Days 2018” 2-daagse in Brussel deelgenomen aan een panel over de rol van de regio's bij de industriële transitie.

Ministeries en Warmtealliantie Zuid-Holland sluiten Green Deal

Deal

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en Infrastructuur en Waterstaat en de Warmtealliantie Zuid-Holland hebben de Green Deal Marktordening Warmtetransporten gesloten.

Zuid-Hollandse erfgoedlijnen, samen sterk

weeghuisje_erfgoed

Zeven Zuid-Hollandse erfgoedlijnen: samen in ambities, geborgd door kwaliteit, verbonden met andere ruimtelijke opgaven.

Basisschoolleerlingen Poeldijk krijgen les over duurzaamheid N211

gastles N211

De projectleider van N211 Geeft Energie gaf vandaag een gastles bij groep 7 en 8 van basisschool De Nieuwe Weg. Duurzaamheid was het onderwerp van de dag.

Snel fietsen op Beneden Merwederoute als alternatief voor A15

opening snelfietsroute

Tussen Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht ligt nu een aantrekkelijke fietsroute als alternatief voor woon-werkverkeer voor de A15.

Provincie Zuid-Holland helpt 54 jonge landbouwers duurzaam investeren

zonnepanelen-op-dak

De provincie Zuid-Holland heeft de subsidieregeling voor jonge landbouwers verruimd. Hierdoor kunnen alle 54 ingediende aanvragen worden gehonoreerd.

Regio Drechtsteden gaat voor nieuwe energie

DeDrechtstedenGaanvoornieuweenergie_Logo

Gedeputeerde Han Weber tekent met gemeenten en waterschappen het energieakkoord in de regio Drechtsteden: Alle gebouwen en woningen aardgasvrij.

Vanaf eind 2018 verzorgt Qbuzz openbaar vervoer in Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

logo_qbuzz

OV reizigers gaan vanaf eind 2018 in Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (DAV) reizen met de bussen en treinen (MerwedeLingelijn) van Qbuzz.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.