Nieuwsbrief 8 februari 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 8 februari 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

"Bouw langs bestaande infra - niet in het groen"

Gouda

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en wethouder Raimond de Prez van Delft reageren namens de Verstedelijkingsalliantie in Zuid-Holland op de oproep om desnoods in het groen rond de stad te bouwen om de woningnood te bestrijden.

8 maart 2018: Dag van de Sportaccommodaties

duurzame-sportclub

Wilt u voor uw sportclub meer weten over duurzaamheid rond sportaccommodaties? Kom dan op 8 maart 2018 langs voor info over De Groene Club en onze 10 Zuid-Hollandse sportclubs.

Rijk en regio Zuid-Holland zetten in op versterking maakindustrie

maakindustrie

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat gaat het regionale programma voor de slimme maakindustrie SMITZH ondersteunen. Met dit programma zet onder meer de provincie zich in voor innovatieve ondernemers met vragen over automatisering en robotisering.

Mireille Tuit wint fotowedstrijd Buijtenland van Rhoon

Winnende foto van Mireille Tuit

Mireille Tuit heeft met haar foto van de ochtendnevel de fotowedstrijd over het Buijtenland van Rhoon gewonnen. De andere prijswinnaars zijn Anouk Prins, Bas Binder en Martie de Groot. Alle prijswinnaars hebben hun eigen foto op groot formaat ontvangen.

Meetfase zonnepanelen op Slufter gestart

zonnepanelen

Afgelopen half jaar zijn drijvende zonnepanelen op de Slufter in de Maasvlakte gelegd. Deze zeer uitdagende locatie met golven boven de 1 meter is nu de meetfase ingegaan.

Doorbraak voor elektrische deelauto’s in woningbouwprojecten

Ondertekening City-Deal elektrische deelauto's op 5 februari 2018

In Den Haag, Rotterdam en 5 steden worden de komende 3 jaar innovatieve woningbouwprojecten opgeleverd met daarbij een grote rol voor elektrische deelauto’s.

Station Waddinxveen Triangel per 12 februari in gebruik

Visual Waddinxveen station

De R-net treinen doen vanaf maandag 12 februari het fonkelnieuwe station Waddinxveen Triangel tussen Alphen aan den Rijn en Gouda aan. Reizigers uit de woonwijken Park Triangel, Zuidplas en bedrijventerrein Coenecoop kunnen daarmee ieder kwartier vlakbij huis of werk op de trein stappen.

De Watersnoodramp 1953 door de bril van nu … het verhaal van het water

VR-sommelsdijk-

Voor wie de watersnoodramp van 1953 niet zelf heeft meegemaakt, kan het lastig zijn om een voorstelling te maken van de omvang en gevolgen. De provincie Zuid-Holland wil de herinnering aan de ramp levend houden en heeft daarom bijgedragen aan een respectvolle virtuele beleving.

Ontwerpbeheerplan Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein ter inzage

Krakeend in broekvelden vettenbroek

Inspraak op het Natura 2000-Ontwerpbeheerplan Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein is mogelijk van 9 februari tot en met 22 maart 2018. Het gebied heeft een grote biodiversiteit en is in trek bij recreanten. De smient, slobeend, krakeend en kleine zwaan overwinteren er.

Provincie met Kamerleden op werkbezoek Greenport West-Holland

gezonde bustour

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en commissaris van de Koning Jaap Smit maakten op 5 februari met onder meer een aantal Tweede Kamerleden en de burgemeesters van Westland en Lansingerland een 'gezonde' bustour langs bedrijven in de Greenport West-Holland.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 30 januari 2018

College Gedeputeerde Staten

Onder andere:

- Beantwoording schriftelijke vragen van PvdD - Aangeschoten eenden in Krimpenerwaard 
- Subsidievaststelling Tympaan - Boekjaar tot en met 30 juni 2017

Provincie investeert €100.000 in innovatiepact Greenport West-Holland

Adri werkbezoek Certhon 7 apr 2017

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft op 2 februari namens de provincie Zuid-Holland bij OK Plant in Naaldwijk het innovatiepact Greenport West-Holland getekend. Doel van het pact is het versnellen van innovatie binnen het regionale tuinbouwcluster.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.