Nieuwsbrief 25 januari 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 25 januari 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Rijk, provincie en gemeenten bereiken mijlpaal A16 Rotterdam

a16

De realisatie van Rijksweg A16 Rotterdam is weer een stap dichterbij. De 11 kilometer lange nieuwe Rijksweg moet zorgen voor betere doorstroming op de A13, A20 en het onderliggende wegennet.

Cromstrijen krijgt eerste natuurhuis van Nederland

Een-natuurhuis

De provincie en de gemeente Cromstrijen realiseren het eerste natuurhuis van Nederland. De woning wordt niet gesloopt, zodat huiszwaluwen en dwergvleermuizen er kunnen blijven.

Zuid-Holland bijvriendelijke provincie

Bijenhotel-provincie

Gedeputeerde Han Weber ondertekende op 22 januari 2018 in Scheveningen de Nationale Bijenstrategie van het ministerie van LNV samen met 43 partijen.

Eerste boom herinrichting Oeverbos

Oeverbos

Het Oeverbos in Vlaardingen wordt opnieuw ingericht. Op 18 januari 2018 is de eerste boom geplant. De grond in het Oeverbos was vervuild en is het afgelopen jaar gesaneerd.

Save the date: Het Open Huis Winterfestival

open-huis-winterfestival-logo

De provincie houdt in het kader van de vernieuwing van het Omgevingsbeleid het Open Huis Winterfestival op dinsdag 20 februari 2018. Meld u alvast aan.

Provincies Noord- en Zuid-Holland testen innovaties tegen geluidsoverlast

4silence

Noord- en Zuid-Holland zijn met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op zoek naar slimme innovaties om geluidsoverlast langs provinciale wegen te verminderen.

Wat doet de provincie?

jongeren

In een filmpje leggen we in hapklare brokken uit wat de provincie Zuid-Holland doet, speciaal voor jongeren van de YouTube-generatie.

Fietsen over zonnepanelen

fietsen zonnepanelen

De provincie start met de aanleg van een fietspad met zonnepanelen langs de N211 in Poeldijk.

Nieuws uit GS van 16 januari 2018

College Gedeputeerde Staten Zuid-Holland

Onder andere ook:
- Circulaire economie
- Erfgoedlijnen
- Waste to Chemistry

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.