Nieuwsbrief 12 juli 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 12 juli 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Herindelingen gemeenten definitief

Hoeksche Waard

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de 4 voorgenomen samenvoegingen in Zuid-Holland. De nieuwe gemeenten zullen 1 januari 2019 van start gaan. Op 21 november 2018 kunnen de inwoners stemmen voor een nieuw gemeentebestuur.

Ontbrekend stuk fietspad Zwethzone klaar

zwethzone molen

Het fiets- en wandelrouteproject Zwethzone is klaar. Het laatste ontbrekend stuk fietspad is in gebruik genomen. Het is 1750 meter lang en aangelegd door de gemeente Midden-Delfland en is voor de helft gefinancierd door de provincie.

€3,8 miljoen voor innoverende MKB-bedrijven

MIT-subsidies

De provincie stelt €3,8 miljoen subsidie beschikbaar aan innoverende MKB-bedrijven. 155 ondernemers in Zuid-Holland hebben een subsidie ontvangen voor een zogeheten haalbaarheids- en innovatieadviesproject, verdeeld over de verschillende topsectoren.

Eerste belangrijke stap naar Klimaatakkoord

ed nijpels

Ed Nijpels heeft de eerste belangrijke stap naar een Klimaatakkoord gepresenteerd. Gedeputeerde Weber: "Goed dat het is gelukt om in korte tijd deze eerste belangrijke stap naar het Klimaatakkoord op hoofdlijnen te maken. Het is hard nodig om samen snel aan de slag te gaan".

“Aandacht nodig voor landschap en klimaat bij woningbouwopgave”

Landschapspark

Advies van provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit aan Zuid-Holland: "Investeer in verstedelijking en landschap tegelijkertijd, bij nieuwe grote woningbouwopgave".

Europese Investeringsbank: start regionaal investeringsplatform Zuid-Holland

Bestuurders Europese investeringsbank

Om grote innovatieve transitieprojecten in Zuid-Holland beter van de grond te krijgen, zou een investeringsplatform moeten worden opgezet. Dat concludeert de Europese Investeringsbank.

Houweling bouwt grootste zonnedak Zuid-Holland

Han Weber tijdens werkbezoek bij Houweling in Bleiswijk

Houweling uit Bleiswijk bouwt aan het grootste zonnedak van Zuid-Holland van 46.000 m2. Dit is mede mogelijk gemaakt door de provincie met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’.

Jaap Smit promoot waterrecreatie Zuid-Holland

Dordtse Biesbosch

Jaap Smit onderneemt van 16 tot en met 19 juli een vaartocht door Zuid-Holland. Zo promoot de commissaris de grote mogelijkheden voor waterrecreatie die er in onze provincie liggen.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 3 juli 2018

College van Gedeputeerde Staten

Onder meer hebben Gedeputeerde Staten het streefbeeld voor het Buijtenland van Rhoon vastgesteld. Ondernemers, natuur- en recreatieorganisaties hebben samen dit toekomstbeeld gemaakt voor het Buijtenland van Rhoon: een mooi en aantrekkelijk gebied waar natuur, recreatie en landbouw elkaar versterken. Het streefbeeld beschrijft op welke wijze landbouw, natuur en recreatie samen kunnen gaan.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.