Nieuwsbrief 5 juli 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 5 juli 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Plastic soep vraagt om grensoverstijgende aanpak

Plastic_Soup_960x320

Het groeiende probleem van watervervuiling door plastic afval vraagt om samenwerking tussen partijen rond de Rijn en de Maas. Dat stelde gedeputeerde Rik Janssen tijdens de Ocean Summit in Den Haag.

Reactie op NRC-artikel over zwanen

zwanen

“Zuid-Holland wil zwanenjacht toestaan met priem, hond en havik”, kopte NRC op maandag 2 juli. Het artikel geeft een gemankeerd beeld van de werkelijkheid en heeft diverse reacties losgemaakt.

Samen op zoek naar nieuwe bestemming kantorenlocatie Shell Rijswijk

Afbeelding Kessler Park in Rijswijk

Shell, de gemeente Rijswijk, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en gemeente Den Haag zoeken een nieuwe bestemming voor kantorenlocatie Kessler Park.

Subsidie van Zuid-Holland voor restauratie 21 rijksmonumenten

Kerk_HH_Petrus_en_Paulus

De provincie Zuid-Holland verleent dit jaar meer dan €4 miljoen subsidie aan 21 initiatiefnemers die zich inzetten voor de restauratie van rijksmonumenten.

Eerste Wereldoorlog beproeving voor Zuid-Holland

Cover boek Zuid-Holland en de Eerste Wereldoorlog

Mobilisatie, voedselschaarste, opvang van vluchtelingen en sociaal-economische spanning bepaalden tussen 1914 en 1918 het dagelijks leven in Zuid-Holland. Dat is beschreven in het recent uitgekomen boek 'Zuid-Holland en de Eerste Wereldoorlog'.

€3 miljoen voor ruiterpaden in Zuid-Holland

Vrouw op paard langs waterkant

De provincie trekt €3 miljoen uit voor het verbeteren van ruiterpaden. Zo kunnen ook paardenliefhebbers optimaal genieten van het groen in Zuid-Holland. In eerste instantie worden bestaande routes aangepakt. Ook worden ontbrekende onderdelen toegevoegd.

Busstation Alphen aan den Rijn wordt verbeterd

Dris

De provincie Zuid-Holland vervangt sinds woensdag 4 juli alle digitale reisinformatiepanelen op het busstation Alphen aan den Rijn. De nieuwe panelen geven meer informatie en zijn voorzien van een audioknop voor mensen met een visuele beperking.

Jaap Smit lanceert website Krimpense veteranen

Jaap Smit lanceert website Krimpense veteranen

Commissaris van de Koning Jaap Smit lanceerde tijdens een veteranensymposium de website van de Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel. Deze stichting zet zich onder meer in voor het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen Krimpense veteranen.

Veiligheidscultuur risicovolle bedrijven gemiddeld voldoende

veiligheid bedrijven

De veiligheidscultuur bij onderzochte risicovolle bedrijven in het Rijnmondgebied is over het algemeen genomen voldoende. Dat blijkt uit het gepresenteerde rapport van onderzoeksbureau TNO en DCMR Milieudienst Rijnmond naar de veiligheidscultuur bij 19 risicovolle bedrijven.

Bussen stadsdienst Leiden in 2019 volledig elektrisch

Volvo Ocean Race

Alle 23 bussen waarmee Arriva in opdracht van de provincie Zuid-Holland het openbaar vervoer in de stad Leiden verzorgt, zullen per september 2019 elektrisch zijn. Arriva en Volvo hebben een contract ondertekend voor de productie en levering van een compleet elektrische busvloot.

Boskalis wordt aannemer duurzaamste weg van Nederland

Energywall auto rijdt op N470

Boskalis wordt de aannemer van het voorbeeldproject 'N470 Geeft Energie'. Met 13 innovaties zal het onderhoud en beheer “CO2-negatief” worden uitgevoerd.

AkzoNobel-boot breekt afstandsrecord dankzij innovatie uit Zuid-Holland

tony minns foto

Het zeilteam van AkzoNobel zette tijdens de Volvo Ocean Race een afstandsrecord neer. Een gloednieuw model van Deltares, financieel ondersteund door de provincie, was daarbij een cruciale factor.

Provincie Zuid-Holland en VPdelta lanceren challenge klimaatadaptatie

groen dak rotterdam

Innovatieve bedrijven, startups en studenten opgelet! De provincie Zuid-Holland en VPdelta zoeken slimme oplossingen om overlast en schade door klimaatverandering te voorkomen.

Aanleg R-net busverbinding Leiden-Katwijk-Noordwijk kan van start

R-net_960x320

Zuid-Holland en Katwijk werken samen aan een snelle busverbinding tussen Leiden-Katwijk-Noordwijk. Op 28 juni ondertekenden gedeputeerde Vermeulen en wethouder Van der Bent van de gemeente Katwijk een realisatieovereenkomst.

Ondernemers Bodegraven-Reeuwijk willen betere bereikbaarheid

Smit overhandiging nieuwsbrief

Ondernemers en het gemeentebestuur van Bodegraven-Reeuwijk willen dat de bereikbaarheid verbetert. Die boodschap brachten ze over aan commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens diens werkbezoek aan de gemeente.

Govert Veldhuijzen waarnemend burgemeester Nissewaard

govert veldhuijzen

Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemt met ingang van 1 september 2018 Govert Veldhuijzen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Nissewaard.

MKB-samenwerkingsagenda versterkt kracht in de regio

MKB_960x320

Provincies en het Rijk maken dit jaar €64 miljoen vrij voor innovatieve ideeën van MKB-ondernemers. Dat is 1 van de afspraken in de MKB-samenwerkingsagenda.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.