Nieuwsbrief 14 juni 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 14 juni 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Zuid Holland koploper in Nederland met 44 energiecoöperaties

Windmolens in volle zon

'HIER opgewekt' heeft de Lokale Energie Monitor samengesteld. Daarin staan alle Zuid-Hollandse energiecoöperaties, gerealiseerde projecten en projecten 'in de pijplijn'.

Test: van mierenzuur naar energie op bouwplaats N211

N211 geeft energie

Team FAST heeft een energiesysteem ontworpen dat hydrozine (mierenzuur) omzet in elektriciteit. Op de bouwplaats van de N211 wordt de eerste generator getest.

Akkoord op natuurdoelen Buijtenland van Rhoon

Buijtenland van Rhoon

Ondernemers, natuur- en recreatieorganisaties en overheden hebben samen het toekomstbeeld vastgesteld voor het Buijtenland van Rhoon; een mooi en aantrekkelijk gebied waar natuur, recreatie en akkerbouw elkaar versterken.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 5 juni 2018

Vergadering GS

GS hebben de Green Deal Duurzaamste Kilometer van Nederland ondertekend. Daarin staat dat overheden, bedrijven en vastgoedontwikkelaars van de Schipholweg en het stationsgebied in Leiden de duurzaamste kilometer van Nederland gaan maken.

Natuur en landbouw gaan hand in hand in Oukoop

Han Weber in landschap met schapen

Natuurpolder Oukoop is klaar. Dat werd gevierd met een open dag. Opvallend: in deze polder gaan natuur en landbouw samen. De afgelopen jaren is hard gewerkt om deze polder om te vormen van een gebied met intensieve veehouderij naar natuur.

Nieuwe kennis voor aanpak winkelleegstand

Bodegraven

De provincie deelt kennis over de aanpak van leegstand in winkelstraten. De kennis is opgedaan bij de toepassing van de leegstandverordening in 5 gemeenten. Op dit moment kampen veel Zuid-Hollandse winkelstraten met leegstand.

Op weg naar een slim en toekomstbestendig energiesysteem

smart multi

Onderzoeksbureaus Fabrications en Kamangir presenteerden donderdag 7 juni het rapport ‘Smart Multi Commodity Grid, de Zuid-Hollandse energie-infrastructuur in kaart’.

EGTC Rhine Alpine: grensloos samenwerken aan een duurzame corridor

schepen

"Slim en schoon transport in de Rhine Alpine Corridor waar grenzen geen belemmeringen vormen, dat is de inzet”, zei gedeputeerde Floor Vermeulen tijdens de Corridorconferentie van de EGTC Rhine Alpine.

Zuid-Hollandse scholieren aan de slag met energietransitie

scholen aan de slag met energietransitie

Gedeputeerde Han Weber nam samen met 4 Zuid-Hollandse scholen op 8 juni 2018 in het EIC de onderwijscyclus energiehelden officieel in gebruik.

€5,9 miljoen voor duurzame innovaties landbouw: teken nu in!

duurzame_landbouw

De €5,9 miljoen subsidie voor samenwerken aan innovaties in de Duurzame Landbouw is opengesteld van 11 juni tot en met 30 augustus 2018.

Provincie Zuid-Holland ontmoet nieuwe gemeenteraadsleden

Zuid-Holland Ontmoet bijeenkomst met Jaap Smit

De provincie Zuid-Holland wil graag kennis maken met alle gemeenteraadsleden in Zuid-Holland. Daarom organiseert zij een roadshow van 6 ontmoetingen in de regio’s: ‘Zuid-Holland Ontmoet’.

Schoolklas ontdekt de wereld onder hun voeten bij Bochtafsnijding Delftse Schie

Kinderen kijken in bouwkuip

De provincie ontving 6 juni een schoolklas en omwonenden voor een kijkje bij de archeologische opgravingen bij de Bochtafsnijding Delftse Schie. De kinderen mochten na een presentatie zelf de bouwkuip in.

Aandacht voor toekomst Krimpenerwaard tijdens bezoek GS

Bezoek GS aan raadhuis

De Krimpenerwaard is hard aan de slag om voor zichzelf een goede toekomst uit te stippelen. Het is een prachtig gebied met rust en ruimte, vlakbij een metropool. Maar ook een gebied met de nodige opgaven. Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland brachten op 12 juni een bezoek aan de Krimpenerwaard om over deze toekomstplannen te praten.

Energie Innovatie Ecosysteem; werk zélf met de data

Top 10 ecosysteem

Op 28 mei werd in aanwezigheid van de Energy Innovation Board Zuid-Holland de analyse van het energie innovatie ecosysteem gepresenteerd. Wij willen u de mogelijkheid bieden om zélf met deze data te werken en daar uw eigen conclusies aan te verbinden. De informatie is opgenomen in een factsheet in de Staat van Zuid-Holland.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.