Nieuwsbrief 28 juni 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 28 juni 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Topfile A15 wordt aangepakt

A15 Papendrecht

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) trekt €300 miljoen uit voor de aanpak van een groot knelpunt op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. Daar staan dagelijks files, die zonder ingrijpen nog langer gaan worden. Zuid-Holland draagt €30 miljoen bij aan het nieuwe project.

Nieuw wandelpad in Krimpenerwaard

Weth Jan Vente trekt trekpontje n- de overkant DSCN7062

Wandelen in de Krimpenerwaard wordt steeds gevarieerder. De provincie financierde een nieuw wandelpad door natuurgebied Nespolder. Hiervoor moest ook de barrière van de 30 meter brede Hooge Boezem worden genomen. Daar ligt nu een trekpontje.

Groot onderzoek naar woongeluk in Zuid-Holland

Grote omgevingstest

Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen de komende tijd hun mening geven over hun leefomgeving. In de provincie start namelijk De Grote Omgevingstest om de voorkeuren en afwegingen van Zuid-Hollanders qua leefomgeving in beeld te brengen.

Nieuwe beheerder voor Crezéepolder

Crezeepolder

De Crezéepolder bij Ridderkerk krijgt een nieuwe beheerder: Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. De plannen van de stichting zijn bij een aanbesteding als beste beoordeeld om de bijzondere natuur in stand te houden.

Definitief voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek/ Duinpolderweg

Duinpolderweg auto

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Noord-Holland hebben het Voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek (ook bekend als Duinpolderweg) vastgesteld.

Met 1 muisklik actuele informatie over risicovolle bedrijven

Afbeelding lancering interactieve viewer

Sinds 25 juni 2018 is alle openbare informatie over risicovolle bedrijven in Zuid-Holland eenvoudig inzichtelijk en toegankelijk. De provincie Zuid-Holland maakte hiervoor samen met DCMR Milieudienst Rijnmond een interactieve kaart, de BRZO-viewer.

App ‘Archeologica' wint app-challenge provincie Zuid-Holland

App archeologica

Het voorstel voor de app ‘Archeologica’ heeft de eerste prijs gewonnen van de app-challenge Digging for Data van de provincie en de Open State Foundation. Het is een spel waarbij 2 teams spelenderwijs worden uitgedaagd om eigenschappen te koppelen aan archeologische objecten.

Arriva blijft openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord verzorgen

Arriva. Foto: Alfenaar

Arriva blijft tot 11 december 2022 het busvervoer in het gebied Zuid-Holland Noord verzorgen. Dat is het gevolg van het besluit van Gedeputeerde Staten om de huidige concessie van het openbaar vervoer in deze regio met 2 jaar te verlengen.

Nieuw maaibeleid brengt de berm tot bloei

berm komt tot bloei

De provincie is gestart met het project ‘De berm komt tot bloei’, met als doel een bloemrijke en gezonde berm te creëren als leefgebied voor insecten.

Nieuws uit GS van 18 juni 2018

gs nieuwsbrief 2018

De provincie gaat zich samen met Rijkswaterstaat inzetten voor betere kennis- en innovatie uitwisseling op het gebied van ‘smart shipping’.

Zuid-Holland kiest voor een groene en waterrijke leefomgeving

Hofplein station dakpark

Een gezonde leefomgeving en een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Zuid-Holland: met deze visie voor ogen slaan overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen ineen om Zuid-Holland te vergroenen.

Felicitaties voor nominatie virtualreality-film watersnood 1953

Gouden kalf

De provincie feliciteert alle betrokkenen bij de virtualreality-film over de watersnood 1953 met de Gouden Kalf-nominatie.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.