Nieuwsbrief 7 juni 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 7 juni 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Zuid-Hollandse tuinbouw als ‘wereldkampioen energietransitie’

Wereldkampioen energietransitie

De tuinbouwketen heeft alles in zich om Wereldkampioen Energietransitie te worden, stelde Energiecommissaris Ruud Koornstra tijdens het jaarevent Greenport.

Provincie onthult unieke twaalfde-eeuwse zetel: de stoel van Overschie

stoel van Overschie

Gedeputeerde Rik Janssen heeft een archeologische topvondst onthuld in de Grote Kerk van Vlaardingen: de stoel van Overschie. Bezoekers kunnen de vondst sinds 6 juni zien in Museum Vlaardingen.

Bereikbaarheid randvoorwaarde voor economische vitaliteit Hoeksche Waard

floor hoeksche waard

De provincie en de regio gaan gezamenlijk een pakket bepalen van infrastructurele- en mobiliteitsmaatregelen om de Hoeksche Waard vitaal te houden.

Provincie zoekt nieuwe beheerder voor natuurgebied Achterdijk

Amfibieenpoel-polder-Achterdijk

Wordt u de nieuwe beheerder voor natuurgebied Achterdijk in Giessenlanden? Geïnteresseerden kunnen zich tot 7 september 2018 inschrijven.

Meterstand energieagenda 2016-2020-2050

windturbines

De energieagenda Watt Anders uit 2016 is de Zuid-Hollandse invulling van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs. Hoe doen we het anno 2018?

Proefvaart SeaBubble in Zuid-Holland

SeaBubble

SeaBubble, een innovatief schip voor personenvervoer, maakte in Dordrecht, als eerste stad in Nederland, een proefvaart. De SeaBubble is elektrisch aangedreven met een capaciteit van 4-5 personen.

Fiets en wandel door archeologisch West-IJsselmonde

Musical Rolf

De Commissaris van de Koning, Jaap Smit, opende op 2 juni een interactieve fiets- en wandelroute die kinderen van West-IJsselmonde meer leert over hun archeologische verleden. De 'Rolf Route' voert deelnemers langs opgravingslocaties.

Bewindslieden praten met regio over verstedelijking en bereikbaarheid

Bestuurders BO MIRT

De bewindslieden Ollongren, Van Nieuwenhuizen en Veldhoven spraken op 6 juni over economie, verstedelijking en bereikbaarheid met bestuurders van de provincies Zuid-Holland en Zeeland, de gemeenten Den Haag en Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Investering ENERGIIQ levert energie en banen op

Energy Innovation Board

Gouden combinatie van duurzame energie en nieuwe banen bij de 2e investering van het energieinnovatiefonds ENERGIIQ van Zuid-Holland. Gedeputeerde Han Weber feliciteert Exasun.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.