Nieuwsbrief 15 maart 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 15 maart 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Provincie en gemeenten ontwikkelen toekomstvisie voor tuinbouw Oostland

afstrap verkenning Oostland 14 mrt 2018

De provincie, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zuidplas en Waddinxveen gaan aan de slag om een toekomstvisie te ontwikkelen voor het tuinbouwgebied Oostland.

Zuid-Hollandse gemeenten tekenen voor aardgasvrije nieuwbouw

Stedin_Ondertekening_Aardgasvrije_Nieuwbouw_960x320

Netbeheerder Stedin, 29 gemeenten uit Zuid-Holland en de provincie hebben het Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw getekend.

Provincie draagt bij aan restauratie monument verdwenen dorp Jacobswoude

Kinderen bij monument jacobswoude

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Kaag en Braassem hebben samen de restauratie van het monument voor het verdwenen dorp Jacobswoude gefinancierd. Jacobswoude werd in de zestiende eeuw onbewoonbaar.

Zuid-Holland en Noord-Brabant gaan de samenwerking versterken

Exterieur_Biesbosch_Museum_Werkendam_DSCF1488 960x320

Zuid-Holland en Noord-Brabant gaan de samenwerking versterken. Dat hebben de colleges van Gedeputeerde Staten afgesproken in het Biesbosch Museum in Werkendam.

Denk mee over recreatieve routes in Zuid-Holland

fietsroute bij recreatieve routes in Zuid-Holland

De provincie is op zoek naar ideeën om de routes voor wandelaars, fietsers, ruiters en vaarliefhebbers nog aantrekkelijker te maken. Iedereen kan zijn of haar idee doorgeven.

Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 naar Tom Hazenberg

Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 Tom Hazenberg

De Leidse archeoloog Tom Hazenberg heeft de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 ontvangen uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Start bouw Maakhal voor startups op Campus Leerpark Dordrecht

drechtsteden

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft een symbolische start gemaakt met de bouw van een tweede tijdelijke 'Maakhal' bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Gemeente Delft en provincie Zuid-Holland aan de slag met Schieoevers

Afbeelding Delft Schieoevers

Delft en Zuid-Holland gaan onderzoeken hoe het bedrijventerrein Schieoevers kan veranderen in een modern woon- en werkgebied.

Infra-innovaties komen samen in Zuid-Holland

N209

Zo’n 150 specialisten van overheden, kennisinstellingen en marktpartijen waren op de Bouwcampus in Delft om te praten over Infra-innovaties. Zuid-Holland vindt het belangrijk om haar infrastructuur CO2-neutraal te maken.

Op weg naar een duurzame en veilige N59

Bestuursovereenkomst N59 buiten

De ondertekening van de bestuursovereenkomst door de provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland is een belangrijke stap in de aanpak van de N59.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018

College Gedeputeerde Staten

Onder andere:

- De provincie gaat samen met Alphen aan den Rijn aan de slag om de Steekterbrug in de N207 te vervangen door een nieuwe brug.

Provincie, Katwijk en Oegstgeest ondertekenden overeenkomsten N206 Tjalmaweg

Ondertekenaars-overeenkomst-Tjalmaweg

Floor Vermeulen (Zuid-Holland), Klaas Jan van der Bent (Katwijk) en Jan Nieuwenhuis (Oegstgeest) hebben overeenkomsten voor de N206 Tjalmaweg (RijnlandRoute) ondertekend.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.