Nieuwsbrief 22 maart 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 22 maart 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Op weg naar smart shipping in Zuid-Holland

smart shipping

Zuid-Holland gaat werk maken van ‘smart shipping’. Door slim gebruik van ICT en datasets wordt vervoer over water efficiënter, duurzamer en concurrerender.

Zuid-Hollands OV krijgt beste reizigerswaardering van Nederland

r-net

Met een gemiddelde reizigerswaardering van 7,7 heeft de provincie voor het openbaar vervoer het hoogst gemiddelde cijfer gekregen.

Samenwerken aan robuust en aantrekkelijk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Alblasserwaard 960x320

Balans in de woningvoorraad, inspelen op de behoefte aan technisch personeel en bewustwording van de effecten van bodemdaling voor klimaat en veiligheid.

Greenports doen minister Wiebes gezamenlijk bod verlaging aardgasverbruik

Bas-Meelker-8

De gezamenlijke Greenports hebben minister Wiebes aangeboden de energietransitie samen aan te pakken: vermindering van het verbruik van laagcalorisch gas.

Vergroot samenhang gebied tussen Katwijk en Wassenaar

Foto Richardkiwi

De provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit, Harm Veenenbos, adviseert de samenhang in het gebied tussen Katwijk en Wassenaar te vergroten.

Herinrichting Meeslouwerplas voortgezet

Meeslouwerplas 960x320 - Foto Vrienden van Vlietland

De provincie Zuid-Holland en BAM hebben overeenstemming bereikt over een bijgestelde uitvoering van de herinrichting van de Meeslouwerplas.

Jaaroverzicht 2017 Jaap Smit op film

Jaap Smit 960x320

Het Jaaroverzicht 2017 van commissaris Jaap Smit is uit. Dit jaar niet via een speciale website, maar in beeld en geluid. De film is voorzien van de commentaarstem van de commissaris zelf.

Denkend aan Zuid-Holland

brug_opening_delft

Fietsers en voetgangers die bij de Plantagebrug in Delft even moeten wachten op het vaarwegverkeer hebben sinds 19 maart 2018 de gelegenheid om aan iets anders te denken, om weg te dromen.

Vervanging Steekterbrug Alphen stap dichterbij

Steekterbrug Floor Vermeulen en Kees van Velzen

De Steekterbrug in de N207 bij Alphen aan den Rijn wordt vervangen door een nieuwe brug die breder, stiller en veiliger is.

Slimme combinaties voor sterke Zuidwestelijke Delta

oosterschelde_kitesurfers

Investeringen in duurzame energie of circulaire economie kunnen ook een positief effect hebben op de waterkwaliteit in de Zuidwestelijke Delta.

Meer ruimte nodig voor kantoren op Zuid-Hollandse toplocaties

Modern kantoor

Op toplocaties in Rotterdam en Den Haag moet meer ruimte komen voor moderne kantoorruimte. De provincie zou haar kantorenbeleid moeten heroverwegen.

Betere bereikbaarheid door nieuwe Westlandroute

opening-westlandroute-bram-meijer-en-floor-vermeulen-naast-bord 960x320

Op 15 maart 2018 is de nieuwe Westlandroute geopend. Dat is de nieuwe naam voor de Verlengde Veilingroute, de verbindingsweg tussen de N213 en de N222.

Nieuw boek over de Romeinen in Zuid-Holland

Boekpresentatie 960x320 v1

Het nieuwe boek ‘Grens van het Romeinse Rijk. De Limes in Zuid-Holland’ is tot stand gekomen met steun van de provincie vanuit de erfgoedlijn Limes.

Startsein herinrichting Delftweg in Rijswijk

Delftweg1 960x320

De provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag maken de herinrichting van de Delftweg in Rijswijk tot fietsstraat mogelijk door financiële bijdragen.

Slimme lantaarnpalen voorkomen energieverspilling en lichtvervuiling

flexsol-nieuwsbrief

Dynamische wegverlichting kan de oplossing zijn om energieverspilling en lichtvervuiling tegen te gaan. Langs de N211 komt een slimme lantaarnpaal die zijn eigen energie opwekt.

Natuurlijk Ondernemen in Hoeksche Waard-West

Hoeksche Waard-West

Voor het gebied Hoeksche Waard-West wordt gezocht naar initiatiefnemers die natuur en ondernemerschap bij elkaar brengen binnen 4 thema’s: recreatieactiviteiten, zakelijk, horeca en verblijf.

N211 duurzaamste weg van Nederland

n211

Het werk aan de N211 tussen Poeldijk en Den Haag Zuid is begonnen. Na oplevering is de weg dankzij veel innovaties de duurzaamste van Nederland.

Start snelfietsroute F15 IJsselmonde

snelfietsroute_ijsselmonde

Een nieuwe snelfietsroute tussen Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam biedt forenzen straks een goed alternatief voor de files op de A15.

Gedeputeerde Baljeu tourt door de Krimpenerwaard

krimpenerwaard_sloot

Tijdens het werkbezoek aan de gemeente Krimpenerwaard heeft gedeputeerde Baljeu met een vertegenwoordiging van het college gesproken over belangrijke zaken rondom bodemdaling, bereikbaarheid, landschap en leefbaarheid binnen de kernen.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018

College Gedeputeerde Staten

De provincie stelt voor het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland €740.000 aan subsidies beschikbaar. Dit is voor investeringen in het watersysteem die een bijdrage leveren aan de verbetering van de waterkwaliteit en waterkwantiteit.

Scholieren Hoeksche Waard gaan voor duurzaamheid

Scholieren 960x320

Leerlingen van de CSG Willem van Oranje uit Oud-Beijerland werken aan duurzaamheid: nu en in de toekomst. Hun ideeën worden verwerkt in een adviesrapport aan de provincie en de Hoeksche Waard.

Onderzoek aanpassingen N211 Wippolderlaan stap verder

burgerparticipatie

Het onderzoek naar de varianten om de doorstroming op de N211 Wippolderlaan te verbeteren is afgerond. Het proces werd doorlopen in samenwerking met de Burgerparticipatie.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.