Nieuwsbrief 29 maart 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 29 maart 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Start voorbereiding tunnel RijnlandRoute

Start voorbereiding tunnel RijnlandRoute

De voorbereidende werkzaamheden aan de tunnel van de RijnlandRoute zijn gestart. De aanleg van de startschacht nabij de A4 vindt momenteel plaats.

Hennie Koek nieuwe provinciesecretaris

Hennie Koek

Hennie Koek wordt per 1 juni 2018 provinciesecretaris van Zuid-Holland. Ze volgt Jan Herman de Baas op die per 1 april de provincie verlaat. Hennie Koek (61) is nu nog gemeentesecretaris van Zoetermeer.

Subsidieregeling lokale initiatieven energietransitie verruimd tot €4,5 miljoen

Zonnepanelen

De subsidieregeling lokale initiatieven energietransitie Zuid-Holland 2017 is in april 2017 gestart. Vanwege de grote belangstelling is de subsidiepot nu uitgebreid.

Provincie zoekt nieuwe beheerder voor Crezeepolder

Crezeepolder2 960x576

De provincie zoekt een nieuwe beheerder voor de Crezeepolder om dit bijzondere zoetwatergetijdengebied duurzaam te organiseren.

Jonge otters geboren

Otter

Wat een mooi nieuws: 2 jonge otters geboren in het Nieuwkoopse Plassengebied! De provincie zet zich samen met beheerder Natuurmonumenten in voor een schoon en gevarieerd leefgebied voor deze bijzondere dieren.

Zuid-Holland kiest voor waterstof

Waterstofstation Air Liquide

Zuid-Hollandse gemeenten onderzoeken samen met de provincie hoe zij hun eigen wagenpark emissieloos kunnen maken, door over te stappen op waterstof als brandstof. Ze willen in 2050 energie- en CO2-neutraal zijn.

De overheid is van iedereen!

Participatie

GS willen graag samen met de inwoners Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker maken. Hier een impressie van een gesprek met burgemeesters over optimale betrokkenheid van Zuid-Hollanders.

Herinrichting Meeslouwerplas voortgezet

Meeslouwerplas 960x576 - Foto Vrienden van Vlietland

De provincie Zuid-Holland en BAM hebben overeenstemming bereikt over de plannen van de herinrichting van de Meeslouwerplas.

Klinkenbergerplas na herinrichting geopend

Klinkenbergerplas

Het natuurgebied Klinkenbergerplas is na een herinrichting weer geopend. Er zijn nu meer recreatiemogelijkheden en volop ruimte voor de natuur.

Zuid-Hollandse waterinnovaties in de spotlights

Zuid-Hollandse waterinnovaties in de spotlights

Zuid-Holland loopt voorop met innovatieve waterprojecten. Gedeputeerde Rik Janssen werd erover geïnterviewd voor een special bij het Financieele Dagblad.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 20 maart 2018

College Gedeputeerde Staten

Onder andere is besloten om het Actieprogramma Slim Ruimtegebruik voort te zetten in 2018, waarbij efficiënt met de beschikbare ruimte wordt omgegaan. De nadruk ligt daarbij op vermindering van leegstand van kantoren en winkels en realisatie van nieuwe woningen in leegstaande panden binnen bestaand stads- en dorpsgebied.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.