Nieuwsbrief 8 maart 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 8 maart 2018

De provincie Zuid-Holland werkt aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een gevarieerd landschap en goede verbindingen. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Provincie Zuid-Holland investeert €10 miljoen in waterkwaliteit Grevelingen

grevelingen_battenoord_

De provincie draagt €10 miljoen bij aan het verbeteren van de waterkwaliteit en het herstel van de natuur in het Grevelingenmeer.

De Groene Club: sportclubs besparen op energierekening

180306 Infographic De Groene Club 4

De Groene Club maakt eerste resultaten van pilot met 30 sportclubs bekend. De gemiddelde sportclub bespaart wel €7.000 per jaar op de energierekening.

Doe mee aan de ZandmotorRun

ZandmotorRun2017start

De derde editie van de ZandmotorRun vindt plaats op zondag 13 mei 2018 over het Zuid-Hollandse strand bij Den Haag/Monster. Meld u nu aan.

Nieuws uit GS van 20 februari 2018

College Gedeputeerde Staten

Het college spreekt in de Voortgangsbrief Windenergie de verwachting uit dat in 2021-2022 de afgesproken 735,5 megawatt windenenergie gerealiseerd zal zijn.

Molenwaard en Giessenlanden nemen beheer recreatieplas Slingeland over

Slingeland

Het beheer van recreatieplas Slingeland is overgedragen aan 2 gemeenten. Hiermee is goed beheer in de toekomst verzekerd.

Zelfrijdende auto’s beproefd in onverwachte situaties

auto1-1

Deze keer in de videoserie over de energiewegen: zelfrijdende auto’s en de interactie met fietsers en voetgangers.

E-zine over participatie en omgevingsbeleid

openhuismagazine

Inwoners, ondernemers en alle belanghebbenden worden door overheden steeds meer betrokken bij beleid en uitvoering. Het E-zine ‘Participatie in Zuid-Holland’ bevat inspiratie en ideeën over de vervolgstapen en een terugblik op het Open Huis Winterfestival.

Ministers LNV en IenW bezoeken Grevelingen

naamloos

Gedeputeerde Rik Janssen bezocht Grevelingen samen met de ministers Schouten en Van Nieuwenhuizen, de gedeputeerde van Zeeland en de wethouders van de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

Primeur voor Alphen aan den Rijn met tijdelijke natuur

Tijdelijke natuur

In Alphen aan den Rijn is een insectenhotel geplaatst op een terrein waar de natuur tijdelijk haar gang mag gaan.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.