Nieuwsbrief 17 mei 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 17 mei 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Onze economie behoort tot de meest innovatieve

MKB-start-ups in Yes Delft

De innovatiekracht van de Zuid-Hollandse economie is afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van Zuid-Holland naar de innovatiekracht en het innovatiepotentieel van de Nederlandse provincies.

Denk mee over onze krachtige kust

okk 960 576

Om de Zuid-Hollandse kust krachtig te houden, ook in de toekomst, vragen wij u 3 vragen te beantwoorden. Denkt u mee? Samen maken we de kust nog krachtiger!

Extra impuls natuur en recreatie Buijtenland van Rhoon

Essendijk

De provincie heeft 60 hectare grond aangekocht in het Buijtenland van Rhoon. Daardoor komt meer ruimte beschikbaar voor natuur en recreatie.

Zuid-Hollandse klimaatatlas brengt risico’s weersextremen in beeld

kaart-hittestress

Waar loopt de straat onder bij extreme hoosbuien? In welke steden wordt het erg heet? Dat is te zien in de Zuid-Hollandse klimaatatlas.

9 startende ondernemers aan de slag voor een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland

Startup in Residence

De provincie heeft 9 startups geselecteerd die gaan helpen met het oplossen van verschillende uitdagingen, zoals het meten van luchtkwaliteit en het hergebruiken van afvalstromen.

Column Rik Janssen: "systeem moet veranderen, niet lozen wordt de norm"

Rik Janssen

Gedeputeerde Rik Janssen deelt in een column in De Waterspiegel zijn visie over de toekomst van ons drinkwater: "Het systeem moet fundamenteel veranderen. Niet lozen wordt de norm".

€400.000 beschikbaar voor duurzame landbouw

duurzamelandbouw

De provincie stelt geld beschikbaar voor de kennisoverdracht over innovaties in de duurzame landbouw.

Waar wil jij een bankje?

fietsen in ZH

De provincie plaatst 100 nieuwe bankjes langs fietspaden. Waar deze komen bepaalt de fietser zelf, via een handige website: Even Zitten.

Zomer vol ruimtevaart in Zuid-Holland

ruimtevaart

Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag zijn de komende maanden gastheer voor meer dan 200 docenten, gastsprekers en astronauten uit de hele wereld. Zuid-Holland is partner en medefinancier.

Versnelde aanleg Natuur Netwerk in Zuid-Holland

wandelknooppunt

De provincie Zuid-Holland maakt de komende jaren extra middelen vrij voor groen en natuur. Zo ontstaat onder meer ruimte voor de versnelde aanleg van het Natuur Netwerk Nederland.

Handelsmissie naar China voor ontwikkeling superstad Xiongan

ondertekening genscript

Onder leiding van gedeputeerden Adri Bom-Lemstra en Jeannette Baljeu zijn zo’n 50 vertegenwoordigers van Zuid-Hollandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden van 12 mei tot 19 mei op handelsmissie in China.

CO2-besparing door nieuwe damwanden bij N211 Poeldijk

N211 werkzaamheden-960

De Nieuwe Vaart wordt voorzien van nieuwe damwanden. Deze worden elektrisch geladen waardoor ze niet roesten. Door de dunnere uitvoering wordt veel CO2 bespaard.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 24 april 2018

College Gedeputeerde Staten

GS (Gedeputeerde Staten) maken zich sterk voor de transitie naar een circulair Zuid-Holland in 2050, door onder andere recycling van blikjes en kleine plastic flesjes.

Alphense Zegerplas krijgt onderwaterrif

IMG_2402

In de Zegerplas in Alphen aan den Rijn wordt het grootste kunstmatige onderwaterrif van het Groene Hart aangelegd. Dat biedt kansen voor natuur en voor recreanten.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.