Nieuwsbrief 24 mei 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 24 mei 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

€5,9 miljoen voor samenwerken aan duurzame innovaties in de landbouw

foto duurzame landbouw

De provincie daagt landbouwpioniers uit om te werken aan innovaties voor de landbouwsector en vraagt om ideeën en projecten. Daar is ook subsidie voor beschikbaar.

COASTAR: op weg naar ondergrondse opslag regenwater

COASTAR-intentieverklaring-ondertekend

Kun je regenwater ondergronds opslaan om het later weer te gebruiken? De provincie laat het samen met partners uitzoeken binnen onderzoeksproject COASTAR.

Zuid-Hollandse atlas voor warmtetransitie

warmteatlas

Om te komen tot een aardgasvrije omgeving is inzicht nodig in de mogelijkheden. De warmtetransitieatlas is een interactieve tool die dit inzicht geeft.

Van jong tot oud maakt gebruik van de buurtbus

100000ste-passagier-buurtbus-met-bloemen

De buurtbus tussen Zwijndrecht, Heerjansdam en Barendrecht is een succes. Op 17 mei 2018 werd de 100.000e passagier in het zonnetje gezet door burgemeester Schrijer en gedeputeerde Vermeulen.

Succesvolle handelsmissie Zuid-Holland China afgesloten

china

De Zuid-Hollandse handelsmissie in China is vrijdag 18 mei succesvol afgesloten met een meeting van de gedeputeerden Bom-Lemstra en Baljeu met hun collega-bestuurders van de provincie Hebei.

Samenwerking GS en Keukenhof voor versterking toerisme

College GS in de Keukenhof

De provincie investeert in de bereikbaarheid, natuur en recreatie in de Duin- en Bollenstreek. Goed voor de economie en toerisme in het gebied en voor de Keukenhof waar GS dinsdag te gast waren.

Prix Versailles 2018 voor Hof van Duivenvoorde

Hofvanduivenvoorde-ext-RZ1

Bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde in Voorschoten is bekroond met de Prix Versailles 2018. Vanuit de erfgoedlijn Landgoederenzone werd voor de realisatie bijna €200.000 subsidie verstrekt.

Nieuws uit Gedeputeerde Staten van 15 mei 2018

College Gedeputeerde Staten

Onder meer hebben GS ingestemd met de Regionale Woonagenda 2017 die Holland Rijnland heeft opgesteld. Ook is de intentieverklaring voor het zoetwaterproject COASTAR ondertekend.

Provincie investeert komende 15 jaar €3,2 miljard in bereikbaarheid

N480-kever

Voor nieuwe infrastructuur tot en met 2032 is binnen het Programma Zuid-Hollandse Infrastructuur ruim €3,2 miljard beschikbaar voor (vaar)wegen, verkeersveiligheid, openbaar vervoer en fiets.

Workshop: ontvang steun voor jouw groene buurtproject

voorjebuurt

Wilt u de natuurspeeltuin opknappen, de buurtboomgaard uitbreiden of een ander groen initiatief starten in Zuid-Holland? Kom dan naar de workshop crowdfunding op 28 mei in het provinciehuis.

Privacyverklaring

privacy

De provincie verstuurt verschillende nieuwsbrieven. Als u zich in het verleden heeft opgegeven voor één van onze nieuwsbrieven dan blijft u die gewoon ontvangen. Natuurlijk heeft u altijd de optie tot uitschrijving. Deze optie wordt u onder aan de nieuwsbrief geboden.

Heeft u vragen over hoe de provincie met uw privacy omgaat? Lees dan onze privacyverklaring.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.