Nieuwsbrief 15 november 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 15 november 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

RijnlandRoute: Extra rijstrook A4 richting Amsterdam geopend

vb-20181109-2164

De nieuwe vierde rijstrook op de A4 richting Amsterdam tussen de N14 (Leidschendam) en Vlietland is opengesteld voor het verkeer.

Versnelling woningbouw door gebruik onbenutte parkeerplekken

Nieuw Crooswijk

De Zuid-Hollandse woningbouw kan worden versneld als gemeenten bij binnenstedelijke nieuwbouw niet standaard parkeerplekken toevoegen.

Provincie Zuid-Holland en MRDH intensiveren samenwerking

dsc_6006

Met het tekenen van de bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland – Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bekrachtigen de provincie en de Metropoolregio hun samenwerking.

Gebiedsvisie: stap dichter bij een beter bereikbaar Gouwe

Gouwesluis

Een duurzame, landelijke en bereikbare regio. Dat is waar provincie, gemeenten, regio en Hoogheemraadschap samen aan werken in het gebied rondom de Gouwe. Hoe? Dit staat in de gebiedsvisie.

Opnieuw startups aan de slag voor een innovatief Zuid-Holland

Arriva

De provincie Zuid-Holland organiseert in 2019 een nieuw Startup in Residence Programma. Dat maakte gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bekend.

Video: voorbereidingen groot onderhoud Spanjaardsburg Leiden

Spanjaardsbrug

Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de monumentale Spanjaardsbrug in Leiden. Kijk in de video mee naar de voorbereidingen!

Nieuwe brug over Ringvaart voor snelle busroute Noordwijk - Schiphol

Q-liner

De aanleg van de hoogwaardige busverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol is een stap dichterbij. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben hun voorkeur uitgesproken voor de aanleg van een lage beweegbare brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek.

N444 tussen A44 en Nagelbrug Voorhout officieel geopend

Overhandiging naambord Nagelbrug

De N444 tussen de A44 en de Nagelbrug in Voorhout is officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen. De afgelopen jaren heeft de provincie gewerkt aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid tussen Voorhout, Noordwijk en de A44.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.