Nieuwsbrief 22 november 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 22 november 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Versterken kleine centrumgemeenten

afbeelding-college-gs-zuid-holland-en-gelderland

Investeren in de centrumfunctie van kleine centrumgemeenten in het landelijk gebied. Dat is de inzet van de colleges van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Gelderland.

Vis zwemt weer in en uit dankzij Kierbesluit

download_scaled_1200x1200_285_1

Sinds 15 november is het officieel zover: vissen kunnen bij de juiste waterstanden weer vrij het Haringvliet in en uit zwemmen. Het zogenoemde ‘Kierbesluit’ maakt dit mogelijk.

Jonge restauratieprofessionals aan de slag, met hart voor Zuid-Hollands erfgoed

Jonge restauratieprofessionals

De provincie stimuleert samen met Restauratie Opleidings Projecten Zuid-West dat het vak van restaurateur doorgegeven wordt aan nieuwe en jonge restauratieprofessionals om zo ons erfgoed in stand te houden.

N223: Proef innovatieve geluidmaatregel voor zwaar verkeer

afbeelding-whisstone-n223

Op de N223 start de provincie een onderzoek naar het effect van een nieuwe geluidmaatregel: de zogeheten WhisStone voor zwaar verkeer. Deze reduceert het verkeerslawaai van het zware (vracht) verkeer.

Groene Hart door Rijk geselecteerd voor regiodeal bodemdaling

Het Groene Hart

De Rijksoverheid heeft bekendgemaakt dat zij het voorstel van 8 overheden uit het Groene Hart accepteert om samen te werken aan de aanpak van bodemdaling. Het Rijk investeert hierin 10 miljoen.

Opening Airbus-productiefaciliteit impuls voor Zuid-Hollands spacecluster

Afbeelding opening Airbus productiefaciliteit

Airbus Defence and Space Netherlands uit Leiden is een nieuwe productiefaciliteit rijker. Het gebouw biedt onder meer ruimte voor de productie van innovatieve ruimtevaarttechnologie.

Zuid-Holland en Hoeksche Waard samen aan de slag voor betere bereikbaarheid

wethouder_harry_van_waveren_en_gedeputeerde_floor_vermeulen_ondertekenen_mobiliteitsagenda_hoeksche_

Om mobiliteitsknelpunten op te lossen en de Hoeksche Waard ook in de toekomst goed bereikbaar te houden, hebben de provincie Zuid-Holland en het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) afspraken gemaakt.

Reuvensdagen 2018: Zuid-Holland vindt parallellen met 1000 jaar geleden

Rik Janssen tijdens Reuvensdagen 2018 Ontstaan van Holland

Dat archeologie leeft in Zuid-Holland werd weer eens te meer duidelijk op de 48e editie van de Reuvensdagen. Tijdens het archeologiecongres werd een sessie gewijd aan het onderzoek naar de periode 1000-1300.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.