Nieuwsbrief 8 november 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 8 november 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Provincie: primeur met eerste CO2-negatieve weg

N211 CO2 neutraal

Tussen Den Haag en Poeldijk is op 1 november de eerste CO2-negatieve weg van Nederland, de N211, in gebruik genomen.

Er is hoop voor de wilde bij!

Weidebij

3 Jaar bijenlandschap in Zuid-Holland werkt voor de bij. In de Groene Cirkel Bijenlandschap is het aantal bijensoorten met 34% toegenomen.

Zuid-Holland-film 'Wat doet de provincie?' wint Gouden Reiger

Gouden reigers

De provincie heeft met de film 'Wat doet de provincie?' de Gouden Reiger gewonnen! Dit is een award voor Nederlandse opdrachtfilms, zoals corporate films en films voor onder meer evenementen.

Informatie Provinciale Staten als open data beschikbaar

app challenge

De provincie Zuid-Holland heeft de informatie van Provinciale Staten beschikbaar gesteld als open data. Ook de provincies Flevoland, Limburg, Noord-Holland en Utrecht hebben dat gedaan.

Provincie Zuid-Holland en gemeente Dordrecht zetten deelfietsen van Nextbike door

Nextbike

Na een pilotjaar hebben Zuid-Holland en Dordrecht afgesproken om door te gaan met de deelfietsen van Nextbike en het aantal uit te breiden.

Smart Shipping in Zuid-Holland publiekslieveling bij 13de uitreiking Computable Awards

binnenvaart

Smart Shipping in Zuid-Holland was dit jaar de publiekslieveling met de meeste stemmen bij de uitreiking van de Computable Awards.

Rol voor provincie bij verbeteren verblijfsrecreatie

Recreatiepark

De provincie verkent hoe zij een grotere rol kan gaan spelen bij het verbeteren van verblijfsrecreatie in Zuid-Holland. Daarmee kunnen kansen die toerisme biedt voor de regionale economie verzilverd worden.

Symposium aanpak N211: komt u ook?

N211

De N211 is de meest duurzame weg van Nederland. Benieuwd naar de aanpak van de provincie? Op 15 november delen we onze kennis en ervaring tijdens het symposium Wegen naar de Toekomst. Doet u mee?

Ideeëntheater Deltacongres over combineren van dijkversterking én nieuwbouw

deltacongres

Gemeenten in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de provincie en het waterschap Rivierenland werken samen in een Gebiedsraad en willen dijkversterking synchroniseren met ruimtelijke ambities, zoals nieuwbouw.

Crezéepolder overgedragen aan Stichting het Zuid-Hollands Landschap

Crezeepolder

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is de nieuwe eigenaar van de Crezéepolder bij Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Daarmee is het beheer van dit bijzondere zoetwater-getijdennatuurgebied duurzaam geregeld.

Ontwerp-Omgevingsbeleid vrijgegeven voor inspraak

Afbeelding digitale raadpleegomgeving

Het Ontwerp-Omgevingsbeleid Zuid-Holland ligt, samen met de Leefomgevingstoets (planMER), van 6 november 2018 tot en met 17 december 2018 ter inzage.

Nieuwe bushaltes voor snelle busverbindingen in Drechtsteden en de Alblasserwaard

Impressie R-net-halte

De regio’s Drechtsteden en de Alblasserwaard krijgen op 9 december 2018 een vernieuwd openbaar vervoernetwerk. Het gebied krijgt 3 nieuwe R-netlijnen en 4 HOV-lijnen waar Qbuzz met SnelBuzz gaat rijden.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.