Nieuwsbrief 1 november 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 1 november 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Waterbergingsgebied en weidevogelwalhalla in Meerpolder

Grutto

De gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland onderzoeken de mogelijkheid om in het westelijk deel van de Meerpolder een waterbergingsgebied te realiseren. Hierdoor kan de polder ook aantrekkelijker worden voor weidevogels en natuurliefhebbers.

Zuid-Holland heeft primeur met eerste CO2-negatieve weg

N211 CO2 negatief

Tussen Den Haag en Poeldijk is op 1 november de eerste CO2-negatieve weg van Nederland, de N211, in gebruik genomen. De duurzame weg is het resultaat van een bijzondere pilot waarin de provincie Zuid-Holland samen met de markt zocht naar de beste mix aan nieuwe en doorontwikkelde innovaties om toe te passen in de weg.

Winnaars fotowedstrijd ‘routenetwerken in Zuid-Holland’ bekend

Djeva Tupan

De winnaars van de fotowedstrijd ‘routenetwerken in Zuid-Holland’ zijn bekend. De 1e prijs ging naar Djeva Tupan, met 306 likes via social media.

Nieuwe bushaltes voor SnelBuzz-lijn 388 langs de N214

R-Net

De komende weken vernieuwt de provincie een aantal bushaltes langs de N214. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe busverbinding.

Smart Shipping in Zuid-Holland publiekslieveling bij 13de uitreiking Computable Awards!

Video Smart Shipping

Smart Shipping in Zuid-Holland was dit jaar de publiekslieveling met de meeste stemmen bij de uitreiking van de Computable Awards. Dit zijn de belangrijkste ICT-prijzen in Nederland. Bekijk de video.

Videojournaal: Werkzaamheden bochtafsnijding Delftse Schie

Video bochtafsnijding

Bekijk het videojournaal voor de resterende werkzaamheden aan de Delftse Schie. Wat moet er gebeuren voordat de vaarweg in gebruik kan worden genomen?

Verkenning naar grotere rol voor provincie bij verbeteren verblijfsrecreatie

recreatiepark

De provincie verkent hoe zij een grotere rol kan gaan spelen bij het verbeteren van verblijfsrecreatie in Zuid-Holland. Daarmee kunnen kansen die toerisme biedt voor de regionale economie verzilverd worden.

Fietspaden duingebied niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer

Fietspaden duingebied

De provinciale fietspaden in het duingebied tussen Wassenaar en de grens met Noord-Holland zijn niet meer toegankelijk voor voertuigen met een verbrandingsmotor.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.