Nieuwsbrief 11 oktober 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 11 oktober 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Coming Out Day

regenboog_provinciehuis

Bij het provinciehuis wappert de regenboogvlag. Op deze internationale Coming Out Day is ook de gevel van het provinciehuis verlicht in regenboogkleuren. Overheden en organisaties stimuleren wereldwijd lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI's) om openlijk voor hun geaardheid uit te komen.

Statenontmoeting 2018: Terug in de toekomst

Jaap Smit bij Statenontmoeting

Verleden, heden en toekomst van de provincie Zuid-Holland stonden  centraal tijdens de 14e Statenontmoeting in Vlaardingen. Precies 1.000 jaar geleden vond de Slag bij Vlaardingen plaats: het ontstaan van Holland. Om dat te illustreren was de reizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ aanwezig.

Zuid-Holland investeert in fietsparkeerplaatsen en snelfietsroutes

Fietsenstalling

De provincie is van plan om extra snelfietsroutes te realiseren. Ook moeten er 10.000 extra fietsparkeerplekken bij treinstations komen.

Provincie blijft bouwen aan slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland

Infographic begroting 2019

De provincie staat er met de laatste begroting van de bestuursperiode 2015-2019 gezond voor. Het college van Gedeputeerde Staten blijft in 2019 inzetten op het realiseren van haar ambities.

Zuid-Holland feliciteert 5 wijken met Rijkssubsidie voor Proeftuinen Aardgasvrije wijken

Woningen langs het water

Gedeputeerde Han Weber feliciteert 5 wijken in Zuid-Holland met ruim € 4 miljoen subsidie elk van het Rijk voor een warmtenet.

Zuid-Holland en gemeenten werken samen aan de opgaven in de Duin- en Bollenstreek

De delegatie bij de Ruïne van Teylingen

Zuid-Holland en de 6 gemeenten in de Duin- en Bollenstreek gaan samenwerken om de regio nog meer op de kaart te zetten.

Veiligheidsdag 13 oktober: kom kijken bij de provincie

hr-n478-5

Tijdens de landelijke week van de veiligheid laat de provincie graag zien hoe zij voor de veiligheid van Zuid-Hollanders zorgt. Op de weg en op het water. Op zaterdag 13 oktober zijn tussen 10.00 en 16.00 uur op het terrein aan de Veerweg in Bergambacht provincie, brandweer, politie, ambulancediensten en andere partijen aanwezig. Komt u ook?

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.