Nieuwsbrief 4 oktober 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 4 oktober 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Totaal 4.000 kilometer wandelplezier in Zuid-Holland

wandelen

Het laatste stuk van het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland is opgeleverd: 470 kilometer wandelpad door de Hoeksche Waard. Het totale wandelroutenetwerk in de provincie is nu ruim 4.000 kilometer lang. Dat is zover als van Den Haag tot aan de Zwarte Zee.

Provincie neemt maatregelen voor versnellen Zuid-Hollandse woningbouw

Nieuw Croowijk

De provincie Zuid-Holland stelt mankracht en geld beschikbaar om de woningbouw in Zuid-Holland versneld te realiseren. De maatregelen maken deel uit van het Actieplan Woningbouw, dat gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft gepresenteerd.

Wie maakt van provinciehuis een ‘smart building’?

provinciehuis binnenplein

Zuid-Holland wil het duurzaamste provinciehuis! Via de EnergyChallenge zoeken we slimme oplossingen voor verlaging van het energieverbruik en verhoging van het comfort.

Zuid-Holland: voedselketen op de schop

Kind met bosje wortels

De voedselketen moet op de schop. Hoe? Kom naar de Oogstdag Duurzame Landbouw op donderdag 18 oktober in de tijdelijke provinciehoeve in Den Haag.

Eerste van 100 nieuwe duurzame fietsbankjes geplaatst

Afbeelding oa Floor Vermeulen op bankje

In Zuid-Holland worden 100 nieuwe duurzame fietsbankjes geplaatst op locaties die door de fietsers zelf zijn gekozen. De bankjes worden gemaakt van plastic afval.

RijnlandRoute: Informatieavond voor Voorschotenaren over de tunnel N434

Impressie tunnel N434

De provincie Zuid-Holland organiseert op 10 oktober een informatieavond over de circa 2,5 kilometer lange tunnel die onder Voorschoten en het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) komt.

Provinciaal programma gaat bedrijventerreinen langs A12 versterken

Bedrijventerrein Goudse Poort

De provincie heeft een ‘provinciaal programma grootschalige logistieke bedrijventerreinen A12’ vastgesteld voor de A12-corridor.

€20 miljoen extra voor betere inpassing N211 Wippolderlaan

afbeelding-bestemmingsplanvariant-vogelvlucht-oost-n211-wippolderlaan

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland trekken €20 miljoen uit voor de reconstructie van de N211 Wippolderlaan

Klimaatadaptief bouwen wordt de nieuwe norm in Zuid-Holland

Logo convenant klimaatneutraal

Bouwbedrijven, gemeenten, de provincie, waterschappen, maatschappelijke organisaties en projectontwikkelaars gaan samen werken aan bebouwing die beter bestand is tegen weersextremen en bodemdaling. Zij hebben het ‘Convenant (Overeenkomst) Klimaatadaptief Bouwen’ ondertekend.

Gedeputeerden maken kennis met campusontwikkeling DSM Delft

Industrieel gebouw

Gedeputeerde Staten hebben een bezoek gebracht aan de vestiging van DSM en Bioprocess Pilot Facility in Delft. Het bezoek stond in het teken van toekomstplannen, waaronder de doorontwikkeling van de Biotech Campus Delft. Dat is belangrijk voor de Zuid-Hollandse economie.

Veiligheidsdag 13 oktober: kom kijken bij de provincie

Provinciale auto

Tijdens de landelijke week van de veiligheid laat de provincie Zuid-Holland graag zien hoe zij voor de veiligheid van Zuid-Hollanders zorgt. Op de weg, en op het water. Op zaterdag 13 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur wordt het terrein van het provinciale steunpunt en de brandweerkazerne aan de Veerweg in Bergambacht omgetoverd tot een evenemententerrein waar provincie, brandweer, politie, ambulance en andere partijen op het gebied van veiligheid neerstrijken.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.