Nieuwsbrief 13 september 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 13 september 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

800 toekomstmakers werken aan innovatief Zuid-Holland

Logo festival van de toekomst

Zo’n 800 ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers gaan een dag lang samen aan de slag met innovaties die Zuid-holland toekomstbestendig maken. De provincie brengt hen bij elkaar op het Festival van de Toekomst, op donderdag 13 september.

Provincie Zuid-Holland koopt ‘bushalte’ van de toekomst

EVAnet

Tijdens het Festival van de Toekomst heeft de provincie Zuid-Holland 3 prototypes van de bushalte 2.0 aangeschaft van startup EVAnet. Dit is een innovatief concept waar pakjes bezorgd kunnen worden en op ieder gewenst moment kunnen worden opgehaald.

Druk bezochte Open Dag RijnlandRoute

graafmachine

Ruim 1250 mensen bezochten zaterdag de Open Dag RijnlandRoute, in en bij het nieuwe informatiecentrum. Bezoekers konden zien wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de RijnlandRoute.

Bodemdaling ook internationaal op de agenda

Rik Janssen tijdens conferentie

“Voor de aanpak van bodemdaling is maatwerk nodig”. Dat stelde gedeputeerde Rik Janssen op een internationale conferentie van veenbodemspecialisten.

€26 miljoen extra ondersteuning voor ruimtevaart via Regio Deal

Bestuurders bijeen in ESTEC

Rijksoverheid en regio geven gezamenlijk met €26 miljoen een extra impuls aan de economische kansen van ruimtevaart. De bijdrage gaat naar de Space Campus Noordwijk en onderzoekscentrum ESTEC.

€200.000 subsidie voor verbeteren winkel- en centrumgebieden

Afbeelding winkelstraat

De provincie Zuid-Holland stelt €200.000 beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten om winkel- en centrumgebieden te versterken, compacter te maken en leegstand tegen te gaan.

GS-werkbezoek: nieuwbouw en transformatie in Gouda

Afbeelding van Gedeputeerde Staten tijdens werkbezoek aan Gouda

Gedeputeerde Staten hebben een werkbezoek gebracht aan Gouda. Het bezoek stond grotendeels in het teken van wonen. Zo bezochten zij onder meer de Spoorzone, waar ruimte en bedrijfspanden worden getransformeerd naar woningen.

Veel belangstelling in de zoektocht naar Schans Lammen

Jeanette Baljeu voert boring uit op Schans Lammen

Zo’n 100 bezoekers kwamen zondag 9 september helpen in de zoektocht naar de Leidse Schans Lammen. Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, en Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, voerden samen een boring uit.

Bochtafsnijding Delftse Schie: nieuwe vaarweg loopt vol

Volzetten vaarweg Bochtafsnijding Delftse Schie

De werkzaamheden aan de Bochtafsnijding Delftse Schie hebben een nieuwe mijlpaal bereikt. Sinds eind augustus loopt de nieuwe vaarweg bij de Delftse Schie gecontroleerd vol met water.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.