Nieuwsbrief 20 september 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 20 september 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Schoolbrengdag vraagt aandacht voor een veilige schoolomgeving

schoolbrengdag

Iedereen vindt het belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen. En daar horen zo min mogelijk auto’s in de schoolomgeving bij. Op de Schoolbrengdag wordt aan ouders gevraagd hun kinderen lopend of met de fiets te brengen.

Minister Van Nieuwenhuizen geeft startsein Blankenburgverbinding

nieuwe_rijksweg_a24_cruciaal_stuk_infrastructuur_-1

Minister Van Nieuwenhuizen heeft in Vlaardingen het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. De nieuwe verbinding bestaat onder meer uit 2 tunnelbuizen onder de Nieuwe Maas.

Themaweek verkeersveiligheid in Zuid-Holland

dnx9ep4xsae-36g

In Zuid-Holland is de themaweek 'Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Doe mee!' gestart. Er wordt aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid.

€1 miljoen voor energiezuinige bedrijventerreinen

Bedrijventerrein

De provincie Zuid-Holland stelt €1 miljoen subsidie beschikbaar voor het opwekken van duurzame energie en energiebesparing op bedrijventerreinen.

Nederland is waterproof, u ook?

Nederland is waterproof

Gedeputeerde Rik Janssen heeft tijdens de jaarlijkse proefsluiting van de Maeslantkering een nieuw paviljoen onthuld in het Keringhuis. Dit gaat over meerlaagse waterveiligheid met meer dan preventie alleen.

Nieuwe ruiterroutes in Midden-Delfland

Afbeelding opening ruiterroutes Midden-Delfland

Midden-Delfland heeft er 19 kilometer aan ruiterpaden bij. De provincie Zuid-Holland nam de financiering voor haar rekening, als onderdeel van het programma Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS).

Urban Water Buffer wint Challenge Klimaatadaptatie

Winnaar Challenge Klimaatadaptatie

‘Urban Water Buffer’ van Field Factors heeft de ‘Challenge Klimaatadaptatie’ van de provincie Zuid-Holland en VPdelta gewonnen; een prijs van €20.000.

Zonnewegdek nu al katalysator voor duurzame omgeving

Energie uit de zon

De busbaan langs de Groene Kruisweg in Spijkenisse gaat energie opwekken. Begin volgend jaar brengt de provincie een wegdek aan met ingebouwde zonnecellen.

Provincie en Rijk starten competitie Energietransitie Vaarwegen

SBIR competitie

De provincie en het ministerie zijn een competitie gestart voor innovatieve ondernemers. Hen wordt gevraagd hoe oevers en kades van provinciale vaarwegen energie op kunnen wekken.

Toekomst duurzaam vervoer over water: innovatie gedreven

Waterbus

Hoe ziet de toekomst van duurzaam vervoer over water eruit? Op vrijdag 14 september opende gedeputeerde Rik Janssen het seminar over dit onderwerp. De Waterbus organiseerde dit seminar.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.