Nieuwsbrief 27 september 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 27 september 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

RijnlandRoute: unieke archeologische Romeinse vondst langs Ir. G. Tjalmaweg (N206)

Afbeelding-Jeroen-Loopik-van-ADC-met-een-deel-van-een-houten-paal-van-de-Romeinse-weg

Unieke vondst langs de Tjalmaweg (N206): ongeveer 125 meter van een Romeinse weg is gevonden, met bijbehorende Romeinse nederzetting. Zaterdag 13 oktober 2018 kunnen belangstellenden de opgraving bezoeken.

Lege grote daken in Zuid-Holland goed voor 20 vierkante kilometer aan zonnepanelen

Uitsnede zonnewijzer Pernis en omgeving

Op lege bedrijfsdaken, scholen, sporthallen en andere grote daken in Zuid-Holland is ruimte voor tenminste 20 vierkante kilometer aan zonnepanelen. Daarmee kunnen 980.000 huishoudens van stroom worden voorzien.

Een damwand die niet roest

Damwand

In de serie 'Wegen naar de Toekomst' zien we een damwand die niet roest door kathodische bescherming. Ook wordt minder staal gebruikt, dus beter voor het milieu! Bekijk de video.

Kwart MKB Innovatie Top 100 uit Zuid-Holland

Afbeelding innovatief Zuid-Holland

25 bedrijven in de MKB Innovatie Top 100 komen uit Zuid-Holland. Een Delfts innovatief onderzoeksplatform heeft met de 6e plek de hoogste notering in de lijst van de Kamer van Koophandel.

Werkbezoek Jaap Smit: "Inwoners en bestuur maken samen Maassluis"

commissaris van de Koning in Maassluis

De inwoners en het gemeentebestuur van Maassluis weten elkaar goed te vinden om samen de stad te maken. Gerichte investeringen in de relatie versterken deze samenwerking. "Maassluis is van alle inwoners en iedereen kan meedoen om de stad samen nog mooier te maken. Maassluis is een gemeente met een hechte gemeenschap: 'Samen Maassluis'", aldus commissaris van de Koning Smit tijdens zijn werkbezoek op 26 september.

‘Haagse overheidsgebouwen uiterlijk in 2040 klimaatneutraal’

Greendeal Worldforum Den Haag ondertekenmoment

Uiterlijk in 2040 zijn de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag klimaatneutraal. Dat is het doel van de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag, die is ondertekend door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), gedeputeerde Baljeu (provincie Zuid-Holland) en wethouder Van Tongeren (gemeente Den Haag).

Zuid-Holland kiest voor waterstof

Conferentie waterstof in het verkeerssysteem 2

De provincie neemt een fundamentele stap in het vergroenen van het busvervoer. Voor het eind van dit jaar zullen op Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee de eerste 4 bussen rijden op waterstof.

Digitale Scheurkalender brengt kunst bij kinderen

scheurkalender

Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 kunnen met de Digitale Scheurkalender kennismaken met kunst en erfgoed uit Zuid-Holland. Samen met leerlingen van basisschool Het Spectrum uit Delfgauw lanceerde commissaris van de Koning Jaap Smit de kalender.

Windenergie Hellevoetsluis volledig op Haringvlietdam

windenergie

De gemeente Hellevoetsluis wil de opgave voor windenergie volledig realiseren op de Haringvlietdam. Uit onderzoek blijkt dat deze locatie geschikt is voor de totaal benodigde 12 MW. Gedeputeerde Staten stellen daarom voor geen andere locatie op te nemen.

Start nieuw onderzoek naar koopgedrag in de Randstad

Koopstromenonderzoek

Doen inwoners van Zuid-Holland de dagelijkse boodschappen dicht bij huis of gaan ze hiervoor naar een andere plaats? Hoe tevreden zijn ze over het winkelaanbod in hun buurt? Om daar achter te komen is het Koopstromenonderzoek 2018 gestart.

Intentieverklaring A12 Gouda/Oudenrijn markeert start aanpak verkeersproblematiek

A12 verkeersproblematiek

“Er moet echt wat gebeuren: de A12 loopt op een groot aantal opritten muurvast,” constateert gedeputeerde Floor Vermeulen. 12 partijen hebben hun handtekening gezet om de verkeersproblematiek aan te pakken.

Zuid-Holland inspireert buitenlandse partners met aanpak schone lucht

Rik Janssen

Zuid-Holland is op de goede weg als het gaat om het verbeteren van de luchtkwaliteit. Door ervaringen te delen en te leren van buitenlandse partners kunnen we nog betere resultaten boeken.

Gerestaureerde Lakenhal Leiden, cultureel erfgoed om trots op te zijn

Afbeelding van werkbezoek Rik Janssen aan Museum De Lakenhal in Leiden

Museum de Lakenhal in Leiden nadert na een jarenlange restauratie en uitbreiding zijn voltooiing. Reden voor gedeputeerde Rik Janssen een werkbezoek af te leggen aan het museum dat bijna klaar lijkt voor zijn heropening.

De Groene Club: op naar een volle clubkas en minder broeikasgas

Groene bal van de groene club

Voetbal-, hockey- en tennisclubs kunnen zich melden bij de Groene Club; een nieuw initiatief dat clubs helpt met verduurzamen. Hierdoor kunnen zij besparen op hun energierekening. De provincie Zuid-Holland vergoedt het advies voor de beste duurzame plannen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.