Nieuwsbrief 6 september 2018

nieuwsbrief-zichtopzuidholland
Nieuwsbrief 6 september 2018

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

In startblokken voor regiodeal bodemdaling

Polder Middelburg en Tempelpolder

Diverse overheden in het Groene Hart staan klaar om samen met het Rijk aan de slag te gaan voor een intensievere aanpak van bodemdaling. Daarvoor willen zij een regiodeal sluiten.

Unieke laat-Romeinse Vogelschaal onthuld

Vogelschaal van Rijnsburg

In het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is een vogelschaal uit de laat-Romeinse tijd onthuld door de provincie Zuid-Holland en het RMO. De schaal is vermoedelijk rond het jaar 330 begraven.

Onderzoek naar de staat van de journalistiek in Zuid-Holland

Regionale journalistiek

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland laten de Universiteit Leiden breed onderzoek doen naar de staat van de journalistiek in Zuid-Holland. Het onderzoek is medio februari 2019 klaar.

Samen aan de slag met Landschapspark Zuidvleugel!

Landschapspark

Gedeputeerde Staten (GS (Gedeputeerde Staten)) gaan aan de slag met het Landschapspark Zuidvleugel. Dit maakten gedeputeerden Han Weber en Adri Bom-Lemstra bekend tijdens de Plein 1-bijeenkomst op het provinciehuis.

Meer parkeerplaatsen nodig voor vrachtwagens

Vrachtwagen

In Zuid-Holland zijn meer parkeerplaatsen nodig voor vrachtwagens. Dat stelt gedeputeerde Floor Vermeulen. “Zuid-Holland heeft een belangrijke logistieke functie waarbij vrachtvervoer een grote rol speelt. Vrachtwagenchauffeurs moeten nu soms noodgedwongen hun vrachtwagen parkeren op plekken die niet geschikt zijn. Zuid-Holland pakt dit probleem aan.”

Regio Holland Rijnland gaat voor aardgasvrij

Ondertekenaars aardgasvrij

Nieuwbouw in Holland Rijnland krijgt geen aansluiting meer op het aardgasnetwerk. Vanaf 2050 wordt geen aardgas meer gebruikt voor de verwarming van gebouwen. Dat hebben de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Rijnland, de Omgevingsdienst West-Holland, Holland Rijnland, alle gemeenten in de regio en netbeheerder Liander met elkaar afgesproken.

Bijna 100 inzendingen challenge klimaatadaptatie, finalisten bekend

Plastic road

De Klimaatadaptatie-challenge van de provincie Zuid-Holland en VP Delta heeft bijna 100 innovatieve ideeën opgeleverd om schade en overlast door weersextremen te voorkomen. Daaruit zijn 7 finalisten gekozen. In totaal is €50.000 prijzengeld beschikbaar.

Vernieuwend project onderwaterdrainage in veenpolders in uitvoering

Onderwaterdrainage

De boeren uit polder Lange Weide in Driebruggen leggen een ondergronds buizenstelsel aan van 450 kilometer. Daarmee houden ze hun weilanden vochtig en wordt afbraak van veen tegengegaan. De provincie maakt het project financieel mogelijk.

Nieuwe gemeente Hoeksche Waard in de steigers

Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Jeannette Baljeu hebben met de Stuurgroep Hoeksche Waard (burgemeesters en wethouders) gesproken over de voortgang van de voorbereidingen voor de nieuw te vormen gemeente Hoeksche Waard. Op 21 november zijn de raadsverkiezingen en de nieuwe gemeente Hoeksche Waard gaat op 1 januari 2019 officieel van start.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.