Nieuwsbrief 18 april 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 18 april 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Nadere inhoudelijke verkenning door FVD, VVD en CDA

Provinciehuis

Informateur Wiegel heeft in Zuid-Holland verkennende gesprekken gevoerd met alle fracties. De gesprekken hebben in deze fase nog niet geleid tot een conclusie. Naar aanleiding hiervan hebben de fracties van FVD, VVD en CDA voorgesteld een programmatische verkenning op hoofdlijnen te maken.

RijnlandRoute: tijdelijke unieke verkeerssituatie bij Leiden-West

impressie-tijdelijke-situatie-leiden-west

Bij Leiden-West (N206/A44) komt tijdelijk een nieuwe verkeerssituatie in de vorm van een gevlochten diamantaansluiting. Deze is nieuw in Nederland. Aannemerscombinatie Comol5 heeft de oplossing bedacht om de aansluiting Leiden-West bereikbaar te houden tijdens de aanleg van de RijnlandRoute.

N470: Bouw meest duurzame weg van Nederland gaat van start

N470 Rotonde

De schop gaat in de grond. Op 29 april starten de werkzaamheden aan de meest duurzame weg van Nederland. De N470 krijgt nieuw asfalt en een nieuwe inrichting, die de veiligheid en doorstroming verbetert.

Eerste deel fietsverbinding Tiengemetenpad geopend

tiengemetenpad

Het fietspad Tiengemetenpad is geopend en verbindt de eilanden Tiengemeten - Voorne-Putten. Het fietspad loopt van regio Rotterdam/Den Haag naar de pont naar Tiengemeten.

Sluis Leidschendam na renovatie feestelijk heropend

Opening Sluis Leidschendam

De renovatiewerkzaamheden aan de Sluis Leidschendam zijn afgerond. Zaterdag 13 april werd de sluis feestelijk heropend door commissaris van de Koning Jaap Smit.

Start aanbesteding personenvervoer over water Rotterdam - Drechtsteden

Bestuurders personenvervoer over water

Gedeputeerde Rik Janssen heeft maandag 15 april met een druk op de knop de aanbesteding voor personenvervoer over water Rotterdam - Drechtsteden vanaf 2022 gestart.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst verplaatsing Laga

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst LAGA

Gedeputeerde Rik Janssen, wethouder Bas Vollebregt (gemeente Delft) en roeivereniging Laga hebben donderdag 11 april een samenwerkingsovereenkomst over de verplaatsing van roeivereniging Laga in Delft getekend.

Provincie en netbeheerders verbeteren samenwerking rondom kabels en leidingen

Floor Vermeulen bij ondertekening Uitvoeringsprotocol kabels en leidingen

De provincie en netbeheerders hebben afspraken gemaakt om het verleggen van kabels en leidingen soepeler te laten verlopen. Zij hebben hiervoor samen het 'Uitvoeringsprotocol Kabels en Leidingen Provincie Zuid-Holland 2019' ondertekend tijdens het ‘Flexival’.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.