Nieuwsbrief 4 april 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 4 april 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Provincie maakt werk van huisvesting arbeidsmigranten

woningen

De provincie Zuid-Holland start voor de zomer met een programma voor huisvesting van arbeidsmigranten die tijdelijk in de provincie komen werken. Zij zijn van groot belang voor de Zuid-Hollandse economie, maar krapte op de woningmarkt maakt huisvesting steeds lastiger.

Aanpak informateur Hans Wiegel in Zuid-Holland toegelicht

Provinciehuis

Op 1 april startte Hans Wiegel, informateur van provincie Zuid-Holland, met een eerste kennismaking met alle fractievoorzitters. Daarna lichtte hij het informatieproces toe. Kern van zijn aanpak zijn samenwerking, elkaar wat gunnen en vooral onderling vertrouwen.

55 Statenleden provincie Zuid-Holland geïnstalleerd

Installatie nieuwe Statenleden

De 55 nieuw verkozen Statenleden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn op 28 maart 2019 geïnstalleerd. Forum voor Democratie (FvD) en DENK zijn nieuwkomers in Provinciale Staten.

Meer samenwerking Zuid-Hollandse en Vlaamse maakindustrie

Afbeelding RDM-terrein - campus

Het Zuid-Hollandse programma SMITZH en het Vlaamse Flanders Make gaan de komende 3 jaar samenwerken om de maakindustrie in beide regio’s slimmer te maken.

In 4 Rotterdamse gemeenten te weinig sociale woningbouw

Nieuw_Crooswijk Rotterdam

De provincie Zuid-Holland is akkoord met het woningbouwprogramma voor de Rotterdamse regio, met uitzondering van het voorstel van 4 gemeenten. Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland en Westvoorne hebben te weinig sociale woningen in de plannen opgenomen. Daarover wil de provincie in overleg.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.