Nieuwsbrief 25 december 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 25 december 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Boeren en ondernemen op Goeree-Overflakkee in relatie tot stikstof

Goeree Jeannette

Gedeputeerde Jeannette Baljeu ging vrijdag 20 december op werkbezoek bij melkveehouder Wibo van der Linde (Achthuizen) en daarna bij pluimveehouder Hanneke de Baar, van het bedrijf Eibaar (Den Bommel), op Goeree-Overflakkee. Ze gingen met elkaar het gesprek aan over stikstof, de nieuwe beleidsregels en de invloed daarvan op agrarische ondernemers en hun toekomstplannen.

Boerderij ‘t Geertje gaat voor natuurinclusief boeren in Noord-Aa

avonturenpad

Biologische boerderij ‘t Geertje is de nieuwe eigenaar en beheerder van natuurgebied Noord-Aa in Zoeterwoude. De koopoverkeenkomst met de provincie is op 20 december getekend. De nieuwe eigenaren gaan ervoor om de natuur in het gebied te beschermen is en willen dat bezoekers er optimaal van kunnen genieten.

Fietspad Wervenkampweg verbreed

Foto 1 fietspad Wervenkampweg

Het fietspad aan de Wervenkampweg in de gemeente Molenlanden is verbreed. In beide richtingen hebben fietsers nu 2,5 meter ruimte.

Overstromingsrisico's in Nederland op kaart

Risicokaart

De overstromingskaarten van Nederland zijn geactualiseerd. Op www.risicokaart.nl is zichtbaar hoe hoog het water kan komen en hoeveel mensen en bedrijven mogelijk worden getroffen. De kaarten laten zien welke gebieden door overstromingen statistisch eens in de 10, 100, 1.000 en 10.000 jaar, kunnen worden getroffen.

Meer dan 300 foto’s van WO2 in Zuid-Holland

delft_1945_cniod_187791

De zoektocht naar indrukwekkende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog heeft meer dan 300 ingezonden foto’s opgeleverd. Deze foto’s zijn 19 december teruggebracht naar een selectie van 50. In januari wordt de top 25 samengesteld in alle provincies, samen met jou! Uiteindelijk komen we samen tot ‘WO2 in 100 foto’s’ voor heel Nederland, die in de Tweede Kamer wordt tentoongesteld. Help je mee met de selectie?

Drie gemeenten in 2020 onder preventief toezicht

Geld

De provincie Zuid-Holland stelt komend jaar 3 gemeenten onder preventief toezicht.

Tijdelijke Statenzaal voor Provinciale Staten

Nieuwe Statenzaal 2 - Foto provincie Zuid-Holland

De komende jaren vergaderen de Staten van Zuid-Holland in de tijdelijke Statenzaal in bouwdeel A van het provinciehuis aan de Koningskade.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.