Nieuwsbrief 14 februari 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 14 februari 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Doe mee aan de ZandmotorRun op 31 maart 2019!

Afbeelding (hard)lopers Roparun

De vierde editie van de ZandmotorRun vindt zondag 31 maart 2019 plaats. Dit is een hardloopwedstrijd voor het goede doel op het Zuid-Hollandse strand tussen Den Haag en Monster.

Buijtenland van Rhoon krijgt volwaardige entree

Afbeelding Bas Boender en Han Weber wijzen entreefunctie aan

Zuid-Holland en Albrandswaard gaan samenwerken aan een aantrekkelijke entree naar het Buijtenland van Rhoon. Hiervoor wordt een gebied van 6 hectare, het ‘Binnenland van Rhoon’, ontwikkeld.

Ingenieurs kiezen N470 als slimste project van 2018

Afbeelding rotonde N470 geeft energie

Advies- en ingenieursbureau Tauw heeft met haar opdracht voor de provincie Zuid-Holland de publieksprijs van de Vernufteling 2018 in de wacht gesleept.

Provincie Zuid-Holland stelt online subsidieregister open

Gedeputeerde Baljeu en medewerkers starten het subsidieregister

Het digitaal subsidieregister van de provincie is online. Het register biedt een overzicht van alle subsidies die de provincie sinds 2014 heeft verleend.

Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Groene Corridor

Afbeelding-werkbezoek-aan-Heineken

Minister Van Nieuwenhuizen werd tijdens een werkbezoek aan HEINEKEN Zoeterwoude door gedeputeerde Rik Janssen geïnformeerd over verduurzaming van de binnenvaart.

Alternatieve warmtevoorziening Zuid-Holland dichterbij

Warmtehub

De gemeenteraad van Rotterdam is akkoord met een bestuursovereenkomst met de provincie Zuid-Holland, over investeringen in warmtelevering vanuit de Rotterdamse haven naar Leiden.

Restauratie Fort Prins Frederik op Ooltgensplaat van start

Starthandeling Fort Prins Frederik

Het 19e eeuwse Fort Prins Frederik op Ooltgensplaat wordt gerestaureerd en herbestemd. Hierna is het weer als verdedigingswerk herkenbaar en krijgt het, met behoud van historische waarden, een nieuwe eigentijdse bestemming.

Rol voor innovatief mkb bij maatschappelijke opgaven

MIT-event gedeputeerde Adri Bom-Lemstra

Grote maatschappelijke opgaven bieden enorme kansen voor innovatieve ondernemers. En andersom. Dat stelde gedeputeerde Adri Bom-Lemstra tijdens een bijeenkomst over de Mkb Innovatiestimulering Topsectoren.

Gedeputeerde Staten in gesprek over uitdagingen maritieme sector

GS werkbezoek

Gedeputeerde Staten hebben een bezoek gebracht aan Oceanco en IHC; 2 grote maritieme bedrijven in Alblasserdam. Het bezoek stond in het teken van de uitdagingen waarvoor de maritieme sector staat, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsmarkt en digitalisering.

Nieuw eiland in het Haringvliet voor vogels en vissen

©MichielRotgans - WWF

Het Haringvliet is een nieuw eiland rijker met leefruimte voor vogels en vissen. Sinds de Haringvlietsluizen op 16 januari voor het eerst op een kier zijn gegaan, draagt het eiland bij aan de terugkeer van unieke natuur in de Nederlandse delta.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.