Nieuwsbrief 21 februari 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 21 februari 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Start vervanging Sint Sebastiaansbrug in Delft

Sint Sebastiaansbrug

Door symbolische opening van de brug en het afsluiten van het werkterrein werd het startsein gegeven voor de vervanging van de Sint Sebastiaansbrug. De nieuwe brug gaat zorgen voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft en de TU-wijk en TU Delft Campus.

Startups gevraagd om innovatieve oplossingen

Startups

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vraagt startups na te denken over innovatieve oplossingen voor vraagstukken van de provincie. Bijvoorbeeld het verbeteren van fietsveiligheid of optimaliseren van onderhoud aan wegen op basis van data.

Kwaliteitsverbetering voor 4 stations op spoorlijn Alphen-Gouda

Artist impression Waddinxveen

Deze zomer gaat ProRail de stations tussen Alphen aan den Rijn en Gouda aanpakken, waaronder het vervangen van R-net-meubilair. Daarvoor is eind januari aannemer Van Ooijen gecontracteerd.

Subsidie zorgt voor extra zonnepanelen op Zuid-Hollandse bedrijfsdaken

Zonnepanelen op het dak van een bedrijf

Negen Zuid-Hollandse bedrijventerreinen worden met behulp van €1 miljoen subsidie een stuk energiezuiniger. De bedrijven gebruiken de subsidie van de provincie onder meer voor zonnepanelen op hun daken.

De winst van waterrijke natuur

stadslandbouw

Zuid-Holland krijgt meer groen in en om de stad. Provinciale Staten hebben dat besloten. Investeren in een ‘groenblauwe’ leefomgeving draagt bij aan het vestigingsklimaat, de volksgezondheid en het herstel van de biodiversiteit.

Proef met zelfrijdende minibussen ESA ESTEC

signature letter of intent automated vehicles

De provincie Zuid-Holland start samen met de gemeenten Noordwijk en Katwijk, ESA ESTEC, vervoerder Arriva, Future Mobility Network en Rebel Automated Shuttles in 2019 een proef met zelfrijdende minibussen; zogenoemde shuttles.

Gedeputeerde Janssen bezoekt koplopers duurzame binnenvaart

20190214_105520_1

Taart voor de schippers van de Mon-Desir, Els en Tom Bosman. In aanloop naar de midterm conference van het programma CLINSH (CLean INland SHipping) bracht gedeputeerde Rik Janssen een werkbezoek aan hun schip, dat vaart op de schonere brandstof GTL (Gas to Liquid).

Werkbezoek SRON: kansen voor Zuid-Hollandse ruimtevaartcluster

SRON gedeputeerde Bom-Lemstra

De komst van ruimteonderzoeksinstituut SRON naar Zuid-Holland biedt kansen voor het Zuid-Hollandse ruimtevaartcluster. Dat bleek des te meer tijdens een werkbezoek van gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, waarbij zij de investering van de provincie in de verhuizing van SRON bekrachtigde.

RijnlandRoute: vanaf 17 maart nieuwe locatie voor gebruikers Transferium Leiden-West

Afbeelding-werkzaamheden-Transferium

Sinds 17 maart 2019 is het Transferium bij aansluiting Leiden-West niet meer in gebruik. Automobilisten en fietsers kunnen gebruikmaken van een nieuw parkeerterrein aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.