Nieuwsbrief 7 februari 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 7 februari 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Meubilair provincie Zuid-Holland maximaal circulair door hergebruik

Afbeelding-circulair-meubilair

De provincie Zuid-Holland en projectinrichter Gispen gaan de komende 10 jaar de levensduur van het provinciale meubilair verlengen en de kantoorinventaris circulair inkopen en verwerken.

Zuid-Holland geeft bijenhotels weg aan gemeenten en basisscholen

22-04-2018pzh10688_1

Nemen de gasten van bijenhotels een vliegende vlucht? Als het aan de provincie ligt wel. Er zijn gratis bijenhotels met zakjes bloemenzaad voor alle gemeenten en basisscholen in Zuid-Holland.

Nieuwe verdienmodellen tegen bodemdaling

image1

Meerdere partijen in Zuid-Holland spannen zich samen in voor een goed inkomen voor de melkveehouderij en een duurzame waterhuishouding in de Alblasserwaard.

Minder, maar iets langere brugopeningen Boskoop

boskoop_brug_1

Minder, maar wel iets langere brugopeningen van de hefbrug Boskoop door per brugopening zoveel mogelijk schepen tegelijk te laten passeren. Die maatregel voert de provincie per 1 april in.

Snellere treinverbinding moet Zuid-Holland dichter bij Duitsland brengen

Een snellere treinverbinding tussen Den Haag, Eindhoven en Düsseldorf moeten de deelstaat Noordrijn-Westfalen en Zuid-Holland dichter bij elkaar brengen. Ook willen de partijen de samenwerking verbeteren.

€4,4 miljoen subsidie voor duurzame landbouw opengesteld!

Afbeelding bij openstelling POP3 subsidie

De provincie daagt landbouwpioniers uit om te werken aan duurzame innovaties voor de landbouwsector en vraagt om ideeën en projecten. Voor duurzame landbouwpioniers is €4,4 miljoen subsidie beschikbaar.

Jongeren ‘lokken’ leeftijdsgenoten naar buiten met apps en games

zdsc_1559_1

4 Groepen jongeren van verschillende scholen in Zuid-Holland wonnen op donderdag 31 januari elk een beker, voor het meest creatieve idee om leeftijdsgenoten de natuur in te krijgen.

Online shoppen heeft vooral effect op middelgrote winkelcentra

winkelend publiek

Het aantal mensen dat online winkelt blijft nog steeds toenemen. Middelgrote winkelcentra zien hun omzet teruglopen. Dat staat in het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.