Nieuwsbrief 10 januari 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 10 januari 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Jaap Smit: “Democratie vraagt inzet van ons allemaal”

Nieuwjaarsspeech 2019 CdK Jaap Smit

Commissaris van de Koning Jaap Smit pleit in zijn nieuwjaarstoespraak voor meer aandacht voor democratie en rechtsstaat. Hij stelt dat een goed functionerende democratie inzet vraagt van "ons allemaal"; overheid en samenleving.

€10 miljoen subsidie voor innoverende MKB-bedrijven

mitdecember_1

De provincie Zuid-Holland stelt €10 miljoen beschikbaar aan innoverende MKB’ers. 46 ondernemers in Zuid-Holland hebben een subsidie ontvangen voor een zogeheten Research & Development-samenwerkingsproject verdeeld over de verschillende topsectoren.

€300.000 voor innovatieve oplossing e-bikes

Geld voor Tracefy

De Delftse startup Tracefy ontvangt €300.000 om hun track&trace-tool voor e-bikes een stap verder te brengen. De tool helpt diefstal voorkomen en biedt nuttige data voor bezorgdiensten en overheden.

Regenboogvlag bij provinciehuis Zuid-Holland

Regenboogvlag bij provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is regenboogprovincie en een plek waar je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Helaas staan dergelijke rechten voortdurend onder druk. Daarom hijsen we de regenboogvlag.

Floor Vermeulen genomineerd voor beste bestuurder

Gedeputeerde Floor Vermeulen

De Zuid-Hollandse Gedeputeerde Floor Vermeulen is genomineerd voor de titel 'Beste bestuurder' van Binnenlands Bestuur. Stemmen kan tot en met 13 januari. Stemt u ook?

Proef met geluidinnovatie Whisstone op de N223 in De Lier

Whisstone

Deze week kijken we in ‘Wegen naar de Toekomst’ naar de @Whisstone; een innovatie waardoor geluidoverlast van zwaar verkeer vermindert. De provincie test de innovatie langs de N223.

Zuid-Holland wil verder met personenvervoer over water

Personenvervoer over water

Zuid-Holland wil ook na 2021 verder met personenvervoer over water tussen Rotterdam en Dordrecht en binnen de Drechtsteden.

€350.000 beschikbaar voor subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland

archeologie

Tot en met 15 maart 2019 kan subsidie worden aangevraagd voor de regeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland.

Kom naar de Infratech!

Infratech 2019

Kom van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 januari naar de Infratech 2019 in Ahoy Rotterdam. Ontdek de duurzame projecten en innovaties van alle 12 provincies op de Provincieboulevard: stand 1.409, hal 1. Vraag een gratis toegangskaart aan.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.