Nieuwsbrief 17 januari 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 17 januari 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

55-plussers willen verhuizen, maar kunnen niet

huizen

Zo’n 35.000 Zuid-Hollandse 55-plussers willen het liefst doorstromen naar een appartement, maar het beperkte aanbod maakt dat ze in hun eengezinswoning blijven zitten.

Zuid-Holland investeert in leefomgeving

Skyline Rotterdam

De provincie Zuid-Holland heeft een uitvoeringsagenda gepresenteerd die het versterken van natuur en recreatie tot doel heeft. Dankzij de maatregelen neemt de leefbaarheid, de klimaat bestendigheid en de economische veerkracht van de provincie toe.

Ruim €13 miljoen voor innovatief mkb

Innovatie MIT

De provincie Zuid-Holland stelt in 2019 €13,4 miljoen subsidie beschikbaar voor innoverende mkb-bedrijven.

Provincie versterkt campussen in Zuid-Holland

Leiden Bio Science

De provincie Zuid-Holland stelt €1,5 miljoen beschikbaar voor de doorontwikkeling van Zuid-Hollandse campussen.

12 sollicitanten voor burgemeesterschap Albrandswaard

afbeelding ambtsketen (2)

Voor het burgemeesterschap van Albrandswaard hebben 12 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting begin juli 2019 in functie treden.

Werkbezoek Trias Westland: krachten gebundeld voor geothermie greenport

Trias Westland werkbezoek

Het Westland is dé plek voor toepassing van geothermie. Tijdens een werkbezoek van onder meer gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vertelden diverse betrokken partijen over de bijzondere samenwerking in het geothermieproject Trias Westland.

Schippers en roeiers varen veilig samen in Zuid-Holland

Roeien

Gedeputeerde Rik Janssen heeft samen met de belangenvereniging voor de beroepsvaart Koninklijke BLN Schuttevaer, Koninklijke Nederlandsche Roeibond en 10 roeiverenigingen het Roeiconvenant ‘Veilig varen doe je samen!’ ondertekend.

DCMR kinderraad: “Een mooie manier om iets terug te geven aan de samenleving”

DCMR kinderraad

De kinderraad wordt officieel geïnstalleerd en zal een jaar lang in dezelfde samenstelling draaien. In dat jaar gaan deze DCMR-kids aan de slag met 2 onderwerpen waar de DCMR advies over wil.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.