Nieuwsbrief 24 januari 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 24 januari 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Dit is de tunnelboormachine voor de RijnlandRoute

Tunnelboormachine RijnlandRoute 2019

Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft de fabriek van Herrenknecht in Schwanau bezocht. Hier wordt de tunnelboormachine gebouwd die de tunnel voor de RijnlandRoute gaat boren.

Denk mee over het Hellegatsplein

Hellegatsplein

Provincies, gemeenten en Rijk vragen weggebruikers om ideeën voor een betere doorstroming op het Hellegatsplein. Het samenvoegen van het verkeer naar 1 rijstrook zorgt regelmatig voor problemen.

Natuurmaatregelen gunstig voor weidevogels

Kievit met kuikens

Leuk en aardig, die nieuwe natuurgebieden in de Krimpenerwaard, maar werkt het ook? Een eerste meting in de Berkenwoudse Driehoek en De Nesse is positief.

Strijk waarnemend burgemeester Zwijndrecht

Robert Strijk

Commissaris van de Koning Jaap Smit benoemt met ingang van 1 februari 2019 Robert Strijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht.

De toekomst van onze krachtige kust

Afbeelding onze krachtige kust

In Zuid-Holland zijn we trots op onze krachtige kust. Voor de toekomst zijn inwoners van Zuid-Holland gevraagd naar hun mening. Op basis daarvan en ons eigen beleid is de ‘Strategische agenda Kust’ opgesteld in conceptvorm.

Aan de slag met flexwonen in Zuid-Holland

Handreiking Flexwonen

Een nieuwe handreiking helpt gemeenten die aan de slag willen met flexwonen: tijdelijke woonruimte voor bijvoorbeeld gescheiden mensen. Deze bevat tools voor het vinden van de groep zogeheten ‘spoedzoekers’.

Brandon Pouw wint Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing

Brandon wint verkiezing

Onze collega Brandon Pouw is uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar! Wij zijn trots! Juryvoorzitter Marieke van Wallenburg: "Hij is een echte verbinder, hij heeft ons geraakt. Hij zet altijd de maatschappelijke opgave centraal en geeft anderen ruimte".

Deniz Dibooglu over de overheid en haar rol in de netwerksamenleving

Deniz

Op 7 december 2018 vond het tweejaarlijkse Bestuurdersdiscours plaats over de netwerksamenleving. Collega Deniz Dibooglu heeft hier inspirerende woorden gesproken die door veel aanwezigen zeer werden gewaardeerd. Bekijk de video.

Omgevingsbeleid Zuid-Holland vastgesteld door Gedeputeerde Staten

Omgevingsbeleid

Gedeputeerde Staten hebben het Omgevingsbeleid Zuid-Holland vastgesteld. Het beleid bestaat uit de Omgevingsvisie, de Omgevingsverordening en het Programma ruimte.

Ontwikkelingen rond warmtenetten in stroomversnelling

Ondertekenaars energietransitie

Gedeputeerde Han Weber was deze week bij de start van een warmtenet in Gorinchem. Steeds meer gemeenten willen dat. "Actie van de overheid is nodig", volgens Weber.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.