Nieuwsbrief 25 juli 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 25 juli 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA zetten grote stappen

Provinciehuis

De coalitieonderhandelaars van VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA in Zuid-Holland zetten grote stappen op weg naar een nieuw akkoord voor 2019 – 2023.

RijnlandRoute: Tunnelboormachine gaat van start

onthulling_naam_tunnelboormachine

Getooid met een traditionele vrouwennaam start begin augustus Gaia - de ruim 100 meter lange machine - met haar ondergrondse reis.

€1,3 miljard Europese subsidies naar Zuid-Holland

vlag EU

In 5 jaar tijd is €1,3 miljard aan Europese subsidies toegekend aan organisaties in Zuid-Holland. Meer dan 1.800 Zuid-Hollandse organisaties realiseren hiermee bijna 3.500 projecten.

Denk mee over een Beter Bereikbaar Gouwe

Gouwe_met_hefbrug_Wveen

26 mogelijke maatregelen liggen op tafel voor een duurzame, landelijke en bereikbare regio Gouwe. Belanghebbenden en bewoners kunnen de komende maanden tijdens werksessies hun aandachtspunten en zorgen aangeven.

Nieuwe ronde subsidie voor behoud van icoonsoorten Zuid-Holland

icoonsoorten

De provincie stelt weer subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het behoud van dieren- en plantensoorten die belangrijk zijn voor de natuur in onze provincie, de zogenaamde icoonsoorten.

RijnlandRoute: unieke Romeinse inscriptie gevonden

Romeinen weerdkamp

Er is een unieke Romeinse inscriptie gevonden op 1 van de palen van de Romeinse weg, die langs de Ir. G. Tjalmaweg (N206) is aangetroffen bij archeologische opgravingen voor de RijnlandRoute.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.