Nieuwsbrief 28 maart 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 28 maart 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Bouwen met hout kan woningbouw Zuid-Holland versnellen

Bouwen met hout

Zuid-Holland kan de woningbouw aanzienlijk versnellen als er meer met hout wordt gebouwd. Met duurzame bosbouw in bestaande Nederlandse bossen kan al 75 procent van de woningbouwbehoefte worden ingevuld.

55 Statenleden provincie Zuid-Holland geïnstalleerd

Installatie nieuwe Statenleden nwsbrf

De 55 nieuw verkozen Statenleden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn op 28 maart 2019 geïnstalleerd. Forum voor Democratie (FvD) en DENK zijn nieuwkomers in Provinciale Staten.

Aardwarmte klaar voor opschaling

Aardwarmte klaar voor opschaling

Aardwarmte kan voorzien in een derde van de warmtebehoefte van Zuid-Holland. Dat zegt de Geothermie Alliantie in haar visiedocument.

ZandmotorRun, ben je er ook bij?

Zandmotorrun

Zondag is het zover: de 4e editie van de ZandmotorRun! Meerennen of lopen voor het goede doel of ken je geïnteresseerden? Schrijf je in!

Zuid-Holland lobbyt met succes extra geld uit Brussel voor truckparkings

Maasvlakte Plaza campagnebeeld

Vrachtwagenchauffeurs krijgen in Nederland meer ruimte om hun trucks op beveiligde parkeerplaatsen te zetten. Onder leiding van de provincie Zuid-Holland is daarvoor samen met de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met succes ruim €3,5 miljoen Europese subsidie in de wacht gesleept.

Aanjagers herbestemming rijksmonumenten op stoom in Zuid-Holland

Herbestemde monumenten

Ruim een half jaar geleden werden door de provincie 3 aanjagers aangesteld om de herbestemming van rijksmonumenten binnen Zuid-Holland te versnellen en waar mogelijk te vereenvoudigen. Ruim 6 maanden later bekleden deze aanjagers een succesvolle rol in het bemiddelen bij herbestemming van leegstaande rijksmonumenten.

Nieuwe Statenleden provincie Zuid-Holland zijn bekend

Statenzaal

De nieuwe Statenleden van de provincie Zuid-Holland voor de collegeperiode 2019-2023 zijn bekend. In Zuid-Holland zijn 1.455.969 geldige stemmen uitgebracht. Nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) is met 11 zetels de grootste partij geworden. Bekijk het overzicht.

Festival van de Toekomst genomineerd voor Gouden Giraffe

Festival van de Toekomst

Tijdens het Festival van de Toekomst 2018 hebben we met 700 Toekomstmakers een belangrijke stap gezet in Zuid-Holland. Ook in de evenementenwereld is dit niet ongemerkt gebleven. Zo zijn we genomineerd voor een Gouden Giraffe! Help jij ons om deze prijs in de wacht te slepen?

In 4 Rotterdamse gemeenten te weinig sociale woningbouw

Woningbouw Rotterdam

De provincie Zuid-Holland is akkoord met het woningbouwprogramma voor de Rotterdamse regio, met uitzondering van het voorstel van 4 gemeenten. Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland en Westvoorne hebben te weinig sociale woningen in de plannen opgenomen, daarover wil de provincie in overleg.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.