Nieuwsbrief 7 maart 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 7 maart 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Spaceregio’s Zuid-Holland en Bremen slaan handen ineen

Ondertekening document samenwerking Spaceregio

De provincie en brancheorganisatie SpaceNed gaan samenwerken met de Duitse deelstaat Bremen en het ruimtevaartcluster Aviaspace Bremen. Door meer ruimtevaart-kennis uit te wisselen en samen projecten op te starten kunnen beide clusters zich nóg beter ontwikkelen.

Waakhondfunctie van Zuid-Hollandse journalistiek onder druk

Omroep West interviewt oud-gedeputeerde De Bondt

Er zijn redenen tot zorg over het functioneren van de lokale en regionale journalistiek in Zuid-Holland. Dat concludeert de Universiteit Leiden die in opdracht van de provincie onderzoek deed naar het functioneren van de Zuid-Hollandse journalistiek.

RijnlandRoute: naamwedstrijd tunnelboormachine

Naamwedstrijd tunnelboor

De provincie en aannemerscombinatie Comol5 organiseren een naamwedstrijd voor de Tunnelboormachine RijnlandRoute. Scholen verzinnen een naam, daarna mag iedereen stemmen. In juni start de tunnelboormachine met het boren.

Appen op de fiets? Rij MONO!

Rij MONO

Samen met de scholierenambassadeurs van TeamAlert gingen minister Cora van Nieuwenhuizen, gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Robert den Asten van Den Haag in gesprek met leerlingen van het Maerlant Lyceum over appen op de fiets.

Vliegende start voor Zuid-Hollandse bijencampagne

bijenlandschap_1

De wilde bij krijgt dit voorjaar een warm welkom in Zuid-Holland. De provincie heeft meer dan 1000 bijenhotels verspreid onder basisscholen, gemeenten, kinderboerderijen en wijktuinen. De bijenhotels zijn onderdeel van een campagne om via sociale netwerken de bijenstand in Zuid-Holland te herstellen.

Waterbus onderweg naar duurzamer vervoer over water

Waterbus nieuwsbericht

De eerste van 2 Waterbussen is in de afgelopen maanden voorzien van een nabehandelingsinstallatie voor uitlaatgassen. Met deze techniek is het mogelijk om de uitstoot van deze schepen te verminderen. Gedeputeerde Rik Janssen gaf Waterbus de Witte de With op 7 maart 2019 een eigen keurmerk 'Koers op Groen'.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.