Nieuwsbrief 16 mei 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 16 mei 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Website stimuleert scholen om hun schoolplein te vergroenen

Spelende kinderen op schoolplein

Op de website www.groenblauweschoolpleinen.nl kunnen basisscholen tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein.

Jaap Smit onthult reconstructie Romeinse mozaïekvloer in Archeon

mozaiek

Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft in Archeon een reconstructie onthuld van een Coriovallum, een Romeinse mozaïekvloer.

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

Enquete nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland

Ben je geïnteresseerd in economie of recreatie? Of juist in wegen of duurzame energie? En: hoe vaak wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Geef je mening!

Zijldijk bij Warmond kan er weer tegen

Oeverconstructie Zijlbrug

Het herstel van de oevers langs de Zijl bij Warmond is afgerond. Tegelijkertijd is een dijkverbetering uitgevoerd. Daardoor houden omwonenden ook de komende jaren droge voeten.

Huizen verwarmen met warmte uit water heeft de toekomst

Groepsfoto ondertekening GreenDeal Aquathermie

Energie uit water, ofwel aquathermie, biedt mogelijkheden om een groot deel van de steden van verwarming of koeling te voorzien. 40 partijen hebben afgesproken om samen die mogelijkheid in kaart te brengen.

Provincie biedt Zuid-Hollandse life sciences-bedrijven toegang tot internationale markt

LifeSciences

Zuid-Hollandse bedrijven die met hun medische innovaties de Amerikaanse markt willen veroveren, kunnen opnieuw gebruikmaken van het Holland-US bridge (HUB) programma.

Oeververvanging Gouwe: eerste fase afgerond; tweede is begonnen

Oeververvanging Gouwe: eerste fase afgerond

Gedeputeerde Rik Janssen heeft de eerste fase van de oeververvanging Gouwe op woensdag 8 mei feestelijk afgerond. De tweede fase van de werkzaamheden is inmiddels gestart. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in 2021 helemaal afgerond.

Milieudag 2019: “Gun provincies een sleutelrol bij transities”

zonnepanelen op daken

Provincies zouden een sleutelrol moeten krijgen bij het vormgeven van maatschappelijke transities. Dat stelde gedeputeerde Rik Janssen op 14 mei in zijn openingswoord tijdens de Nationale Milieudag. De provincie Zuid-Holland was gastheer van deze dag.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.