Nieuwsbrief 23 mei 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 23 mei 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Zuid-Holland start viering 75 jaar vrijheid

Zuid-Holland start viering 75 jaar vrijheid

Met de aanstelling van ambassadeurs van de vrijheid en de lancering van de website www.zuid-holland.nl/75jaarvrijheid start de provincie Zuid-Holland met het herdenken, vieren en koesteren van 75 jaar vrijheid.

Provinciehuis krijgt een ‘slim groen dak’

Jeannette Baljeu op het polderdak

Op het dak van het provinciehuis is een slim groen dak aangelegd. Daarmee vangen we water op en zorgen we voor verkoeling. Hiermee bereiden we het provinciehuis voor op klimaatverandering.

Provincie versoepelt regelgeving om woningbouw te versnellen

nieuwbouw_rijswijkbuiten

Zuid-Hollandse regio’s mogen in hun nieuwe woningbouwprogramma’s 30% meer woningen inplannen dan nodig is volgens de voorspellingen. Daarmee wil de provincie voorkomen dat er te weinig woningen worden gerealiseerd als er plannen uitvallen of vertragen.

Provincie Zuid-Holland investeert in Leiden Bio Science Park

17-05-19pzh_2

De provincie Zuid-Holland stelt zo’n €750.000 beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de doorontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. Daarmee stimuleert de provincie de wereldwijde toppositie die de campus heeft op het gebied van Life Sciences en Health.

Bezoek de RijnlandRoute tijdens de Dag van de Bouw!

Tunnelboormachine

Bezoek het bouwterrein Comol5 (startschacht en tunnelboormachine) tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni. Bekijk de tunnelboormachine en kom naar het informatiecentrum.

Samenwerking voor meer innovatie binnen de overheid

SIR Website

De provincie, het ministerie BZK, ministerie EZK en gemeente Den Haag gaan samenwerken binnen het Startup in Residence-programma. Hierbij gaan startups aan de slag met gezamenlijke vraagstukken.

Op een groene boulevard vogels kijken op het Haringvliet

Haringvliet Kees Mostert

Bij het Haringvliet is een unieke vogelboulevard geopend: Hellegat-Ventjager. Vogelaars en andere natuurliefhebbers kunnen hier het jaar rond vogels observeren en genieten van de natuur en vogelrijkdom van de Hellegats- en Ventjagersplaten.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.