Nieuwsbrief 29 mei 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 29 mei 2019

Wij werken aan slim ruimtegebruik, innovatieve economie, schone energie, een aantrekkelijke leefomgeving en de best bereikbare provincie. Zo maken we samen Zuid-Holland slimmer, schoner en sterker.

Informatieavond werkzaamheden Leiderdorpsebrug

Afbeelding Leiderdorpsebrug

De provincie Zuid-Holland houdt op 19 juni 2019 een informatieavond over de werkzaamheden, de planning, de hinder voor vaar- en wegverkeer en wat dat betekent voor de bereikbaarheid van Leiden en Leiderdorp.

Uitslag stemming Eerste Kamer bij Provinciale Staten Zuid-Holland

download_scaled_1200x1200_707_1

Uitslag stemming Eerste Kamer bij Provinciale Staten Zuid-Holland: SGP een zetel meer, FvD een zetel minder.

Verkeersoplossing naar Amerikaans voorbeeld houdt Leiden-West bereikbaar

DDI in werking 2

De gevlochten diamantaansluiting bij Leiden-West is opengesteld voor verkeer. Aannemerscombinatie Comol5 heeft de oplossing bedacht in opdracht van de provincie Zuid-Holland om de aansluiting Leiden-West bereikbaar te houden tijdens de aanleg van de RijnlandRoute.

€2,5 miljoen voor netwerken die Zuid-Holland innovatiever maken

Afbeelding bij nieuwsbericht Cirkelstad

De provincie Zuid-Holland investeert 2,5 miljoen euro in netwerken die innovatie in Zuid-Holland bevorderen. Een van de ontvangers is Cirkelstad.

Provinciale Statenleden kiezen leden Eerste Kamer

De leden van Provinciale Staten kiezen vanmiddag de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. De verkiezing door de 55 Zuid-Hollandse Statenleden begint om 15.00 uur in het provinciehuis in Den Haag.

Raad van State spreekt zich uit over stikstof

Naamloos-1

Raad van State doet 29 mei uitspraak inzake Programma Aanpak Stikstof. Rijk en provincies hebben de toestemmingsverlening op basis van PAS per 23 mei 2019 om 12.00 uur opgeschort.

RijnlandRoute: Wegwerkzaamheden Leiden-West (A44/N206)

leiden_west

Van vrijdagavond 24 mei 20.00 uur tot en met 27 mei 08.00 uur vinden bij Leiden-West (N206/A44) wegwerkzaamheden plaats. Hier wordt dan een zogeheten gevlochten diamantaansluiting aangelegd.

Provincie versoepelt regelgeving om woningbouw te versnellen

Nieuwbouw RijswijkBuiten

Zuid-Hollandse regio’s mogen in hun nieuwe woningbouwprogramma’s 30 procent meer woningen inplannen dan nodig is volgens de voorspellingen. Daarmee wil de provincie voorkomen dat er te weinig woningen worden gerealiseerd als er plannen uitvallen of vertragen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.