Nieuwsbrief 14 november 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 14 november 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Werkbezoek agrarische sector: in gesprek over bodemdaling en stikstof

Boer Bartlo geeft uitleg over zijn boerenbedrijf

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra heeft als nieuwe gedeputeerde landbouw kennisgemaakt met diverse Zuid-Hollandse boeren. Zij bezocht de boerderij van Bartlo Hoogendijk in Driebruggen. In dit gebied loopt een proef met onderwaterdrainage. Ook werd gesproken over de stikstof problematiek.

Zoektocht naar de meest aansprekende foto’s uit WO2

Bevrijdingsfeest-in-Den-Haag-Leden-van-de-Prinses-Irenebrigade-bij-het-Haagse-stadhuis-Foto-Nationaal-Archief

De zoektocht naar de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat wij zijn bevrijd. Met WO2 in 100 foto's willen wij onze vrijheid blijven herdenken, vieren en koesteren.

Nieuwe planning hefbrug Boskoop

Hefbrug Boskoop

Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken
aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. Op basis van informatie van de onderhoudsaannemer is het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden.

Fietskluizen voor soepele reis van deur tot deur

Fietskluizen bij bushaltes

De bushaltes Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Noordeloos in Molenlanden en Meerkerk in Vijfheerenlanden beschikken nu over fietskluizen met oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen.

Wijziging subsidie voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten

Vlietwoning naaldwijk

De provincie verstrekt subsidies voor restauratie van rijksmonumenten en om de toegankelijkheid en duurzaamheid van het monument te verbeteren. Hiermee wordt de herbestemming van de monumenten bevorderd.

Goeree-Overflakkee zet volgende stap met waterstof

Greenpoint

Meer dan 30 Nederlandse en internationale partijen zetten zich samen in voor de ontwikkeling van waterstofprojecten op Goeree-Overflakkee.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.