Nieuwsbrief 21 november 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 21 november 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Zuid-Holland en Bremen lanceren actieagenda voor samenwerking in ruimtevaart

Space Tech Expo Europe

Tijdens de Space Tech Expo Europe in Bremen, hebben Zuid-Holland en Bremen een actieagenda gelanceerd voor samenwerking in de ruimtevaart. Hierin staan gezamenlijke uitdagingen en thema’s waar de regio’s zich op richten, bijvoorbeeld aardobservatie.

Welke innovaties worden komende tijd getest op proeftuin Green Village?

Bijeenkomst the Green Village

Vernieuwers en partners van the Green Village presenteerden hun nieuwste plannen om de stap naar een duurzame toekomst te versnellen.

Zuid-Holland steunt viering 75 jaar vrijheid met ruim €600.000

delft_1945_cniod_187791

De provincie kent €600.000 subsidie toe aan 25 organisaties voor de viering van 75 jaar vrijheid. In 2019 en 2020 is het 75 jaar geleden dat een einde kwam aan de Duitse bezetting van Nederland. Dit vieren we overal in het land, nationaal, in alle provincies en in de gemeenschappen.

Overheid vraagt startups om innovatieve oplossingen

0166-d3-pzh-banner-def_1

5 overheden, waaronder de provincie, vragen startups na te denken over innovatieve oplossingen voor hun gemeenschappelijke vraagstukken als onderdeel van het programma Startup in Residence. Samen verhogen wij de innovatiekracht en krijgen startups meer kansen binnen de overheid.

Jaap Smit met 30 Zuid-Hollandse bedrijven naar China

Missie China

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra zijn van 17 t/m 22 november in China. Samen met vertegenwoordigers van 30 bedrijven uit Zuid-Holland richten zij zich tijdens de missie op duurzame ontwikkeling en modernisering van land- en tuinbouw.

Heraanbesteding Waterbus Rotterdam – Drechtsteden

Waterbus

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen zo snel mogelijk een heraanbesteding doen van het Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden (PoW). Een nieuw Programma van Eisen en bestek is vastgesteld.

Hefbrug Boskoop eerder in gebruik

hefbrug boskoop

De hefbrug Boskoop is woensdag 20 november na de avondspits vanaf 20.00 uur weer in gebruik genomen door het wegverkeer. Voor de scheepvaart is de stremming de volgende ochtend om 9.00 uur opgeheven.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.