Nieuwsbrief 7 november 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 7 november 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Stikstofdebat Zuid-Holland: op zoek naar balans tussen natuur en economie

Boeren bij provinciehuis

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen snel toewerken naar een oplossing voor de stikstofproblematiek, maar die oplossing moet wel zorgvuldig tot stand komen en juridisch houdbaar zijn.

De provincie staat geen vestiging Decathlon buiten stadscentra toe

Vestiging Decathlon in stadscentra

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland verlenen geen ontheffing voor een vestiging van Decathlon op locaties buiten de centra van Schiedam en Den Haag.

De provincie gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

App Too Good To Goo wordt gebruikt bij provinciehuis

Voor een prikkie eten kopen dat anders weggegooid zou worden? Dat kunnen vanaf deze week de medewerkers van de provincie. Zuid-Holland gaat de strijd tegen voedselverspilling aan door een samenwerking met TooGoodToGo.

Bert Mooren krijgt provinciale onderscheiding Gouden Lis

Bert Mooren neemt Gouden Lis in ontvangst

Bert Mooren, vertrekkend directeur van VNO/NCW West, heeft de Gouden Lis gekregen. De gouden Lis is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland. Mooren ontving de Gouden Lis uit handen van de commissaris van de Koning.

Vervolg voor innovatieprogramma voor digitalisering maakbedrijven

Afbeelding van iemand met VR bril

Het succesvolle innovatieprogramma SMITZH krijgt een vervolg. De provincie investeert €5,2 miljoen waarmee bedrijven worden geholpen hun productieproces te digitaliseren, automatiseren of te robotiseren.

Koetshuis Landgoed Calorama wordt onthaalpaviljoen

Gedeputeerde De Zoete bij Koetshuis Calorama

Koetshuis Landgoed Calorama is na een zorgvuldige renovatie heropend door gedeputeerde De Zoete. Dit is mede mogelijk gemaakt met subsidie vanuit de erfgoedlijn Landgoederenzone.

N470: Basisschoolkinderen zaaien N470 Honey Highway

Afbeelding van kinderen die N470 Honey Highway zaaien

Basisschoolkinderen zaaien samen met gedeputeerde en wethouder de laatste 500 m2 van de in totaal 14.000 m2 N470 Honey Highway: een blijvend paradijs voor bijen en insecten.

Zuid-Holland tekent samen met 7 collega’s voor duurzame energie

Afbeelding van gedeputeerde De Zoete die contract tekent voor duurzame energie

De provincie gebruikt vanaf 1 januari 2020, net zoals 7 collega provincies, uitsluitend duurzame energie. Als gevolg van de nieuwe aanbestedingswet zijn de provincies nu verantwoordelijk voor de inkoop hiervan.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.